Sibiu Te Invită la Brunch la Hug The Plate

//Sibiu Te Invită la Brunch la Hug The Plate

Sibiu Te Invită la Brunch la Hug The Plate

Anul acesta am fost de vreo trei ori în Sibiu și tot timpul m-am plimbat exclusiv în centrul vechi, dând cel mult cu doi-trei pași în afara lui. Ultima vizită în orașul ce aduce anual zeci de mii de turiști a avut loc cu ocazia teambuilding-ului Yum Stops, unde am luat la testat câteva restaurante din oraș, iar unul dintre ele, spre fericirea mea, a fost la vreo șapte minute de mers cu mașina de centru, într-o zonă în care parcarea este floare la ureche. 

Am ales pentru brunch cafeneaua Hug The Plate, loc care se află în afara zonei turistice a orașului și este perete în perete cu gigantul Starbucks. Locul amenajat la parterul unei clădiri de birouri este mare, luminos și te primește să-ți bei cafeaua și să iei un bruch copios pe un fundal sonor chill, fie la masa unde poți sta alături de necunoscuți, fie în zona canapelei, fie la geam, pe niște scaune înalte, fie, după cum am stat noi, la mese individuale. 

Hug The Plate Sibiu Intrare

Hug the Plate Sibiu Review

Hug the Plate Sibiu Echipa Yum Stops

În weekendul cu 1 decembrie, Hug The Plate era înțesat de localnici de toate vârstele, tineri gălăgioși, hipsteri în căutare de chai latte-uri, părinți cu copii, bătrâni ce sorb tacticos din cappuccino și turiști aduși de recomandările de pe internet. Deci este un loc primitor pentru oricine în căutarea unui brunch sau prânz. 

De testat la brunch la Hug The Plate

De cum am intrat, ne-am dus glonț spre barul de servire, unde se face și comanda, alături de care tronează o vitrină cu vreo șase feluri de quiche-uri și tot atâtea feluri de tarte și cheesecake-uri. În plus, în meniu găsești felurite moduri de a servi ouăle (ochiuri, poșate, omlete, în toast), vreo opt salate, în jur de șapte preparate pe bază de paste făcute în casă și nouă deserturi (tarte, cheesecake, pancakes și frigănele). Peste toate astea, lângă bar mai e o vitrină cu băuturi și o selecție frumușică de biscuiți făcuți de ceva brand local. 

Hug the Plate Sibiu Quiche-uri

Hug the Plate Sibiu Tarte

La câteva minute după statul regulamentar la coadă pentru cafele și mâncăruri ne-a zbârnâit token-ul și am început să aducem potolul la masă. Apropo de recomandarea de a mânca întâi preparate cu gust domol și mai apoi cele ce-ți explodează papilele gustative, noi am început cu o dulceagă și suculentă omletă cu mini creveți și o omletă cu pui și ardei copți, care ne-a dat o idee grozavă pentru ce putem face cu leftovers-urile rămase de la un prânz. 

Tot la capitolul gust echilibrat și preparate corecte au fost și quiche-urile cu zucchini & gorgonzola și brie & camembert, gustări perfecte pentru o dimineață târzie, în care parcă nu vrei să te trezești pe deplin. 

Hug the Plate Sibiu Omlete

Hug the Plate Sibiu Quich cu Branzeturi

Hug the Plate Sibiu Quiche Gustos

Am dat nivelul de gust mai puternic cu toast-ul cu guacamole și somon, mix al cărui gust acrișor întâlnea dulceața echilibrată a pâinii făcute în casă. 

Am încheiat primul capitol cu un trafic intens de sărat pe papilele gustative prin toast-ul cu halloumi și alune de pădure, care face trecerea perfectă dintre brunch și lunch. 

Hug the Plate Sibiu Toast Guacamole Somon

Hug the Plate Sibiu Halloumi Toast cu Alune de Padure

Facem loc și pentru desert

Și da, a mai încăput și ceva desert, o tartă cremoasă de lămâie, cu un gust pregnant, ce te trezea de-a binelea din visare și varianta românească a pancakes-urilor, adică frigănelele, pe care le-am regăsit în meniu sub denumirea de pâine de casă cu ou, sos de fructe de pădure și nutella. Desertul a primit nota maximă pentru combo-ul bine balansat între dulce și acru, moale și crocant.

Tot brunch-ul l-am trecut printr-un cappuccino dolofan, un flat white cinstit, un latte precum o mini copaie, un cappuccino vienez cu un moț mare de frișcă, și multă apă. La final, ești invitat printr-un mesaj de pe perete să ajuți la debarasare și să-ți lași farfuriile pe o masă mobilă, contribuind chiar la flow-ul localului, care curge foarte repede. Oamenii care intră și văd că e plin la Hug The Plate, știu să nu fugă imediat, ci să privească în jur după farfurii goale și meseni care dau să plece. Așa că nu ne-am mirat când un alt grup ne-a luat locurile imediat cum ne-am ridicat. Le-am urat poftă bună, deși știam că poftă sigur avea să fie. 

Hug the Plate Sibiu Cafele

Hug the Plate Sibiu Tarta Lamaie

Hug the Plate Sibiu Friganele French Toast

Credit foto: Teodora Țeican

Cu siguranță, vom mai trece să luăm masa la Hug The Plate, mai sunt multe preparate în meniu ce merită testate, locul este aerisit și primitor, plasat suficient de bine cât să găsești loc de parcare, iar staff-ul se mișcă destul de rapid, cât să nu simți că aștepti prea mult. 

PS: În centrul vechi al Sibiului găsești Hug The Mug, cafeneaua lor, unde am găsit un latte ce poți să juri că este un desert lichid, pe bază de lapte condensat îndulcit. Trebuie încercat!

 Logo Hug The Plate Adresă:

  • Strada Oituz 35, Sibiu

Program:

  • Mon-Fri: 07:30-21:00
  • Sat-Sun: 09:00-21:00

Contact:

  • 0743 090 639

2019-12-19T11:32:40+03:00 December 19th, 2019|Sunday Brunch|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.