Poesia – Mic Dejun de Poveste într-un Cadru de Vis

//Poesia – Mic Dejun de Poveste într-un Cadru de Vis

Poesia – Mic Dejun de Poveste într-un Cadru de Vis

În caz că ați uitat recenzia noastră de vara trecută despre una dintre cele mai faine terase din București și ale sale scaune ca niște nori și rețete autentice ale Italiei, ne-am gândit să îți reîmprospătăm amintirile cu un nou review al acestui restaurant ca o poezie, care a introdus recent în meniu unul dintre lucrurile noastre preferate: un brunch ca la carte.

Așa cum vă povesteam și anul trecut, terasa Poesia într-un combo zen de nuanțe de albastru, maro și alb, duce factorul de confort la nivel maxim. Scaunele au niște perne adorabile, în care-ți vine să te culci după ce ai luat masa. Muzica se aude gentil de la cele câteva boxe, dispuse prin curte, iar traficul de pe Aviatorilor aproape că nici nu-l simți. Și, mai nou, terase dispune și de o pergolă acoperită, care te protejează de soare sau de ploaie și menține temperatura pe terasă la un nivel plăcut (foarte important pe caniculele cu care ne-a obișnuit capitala în vară).

Restaurant Poesia Scaune Moi

Restaurant Poesia Terasa Scaune

La interior, casa se dezvăluie prin 3 camere, diferit decorate, dar unite prin alegerea coloristică. Ne-a plăcut faptul că în orice cameră te-ai afla, toate au obiecte care te fascinează, de la sistemele de iluminat pentru care s-au folosit oale din alamă, obiecte ce aduc a instrumente muzicale sau clopote.

Totul este gândit să te binedispună și să faci pace cu orice grijă te-ar apăsă, și cât stai la Poesia să fii învăluit de un aer zânatic.

Restaurant Poesia Interior

Restaurant Poesia Bucuresti Interior

Restaurant Poesia Detaliu Tavan

Restaurant Poesia Bucuresti Aviatorilor

Totuși, să ne întoarcem la oile noastre numite brunch! Am luat toate meniurile de mic dejun disponibile, care apropo pot fi servite în fiecare zi, între orele 10 și 12, și de abia așteptam să îți povestim impresiile noastre.

În primă fază ne-am hotărât cu toții pentru Meniul New York, în special pentru că avem o slăbiciune pentru ouăle Benedict, care aici sunt făcute și cu spanac, iar combinația de salată roșii cherry este una perfectă. Pe farfuria atent decorată ai și pâine neagră și albă cu unt tartinabil și o brioșă cu ciocolată.

Pentru iubitorii de pește la ore matinale, le recomandăm Meniul Oslo cu ou poșat și somon fume, peste care vin niște icre de Manciuria bine definite la gust și pe care le temperezi cu o salată de castraveți și mărar, iar din când în când îți mai ungi o felie de pâine prăjită cu unt.

Restaurant Poesia Mic Dejun New York

Restaurant Poesia Mic Dejun Oslo

Cea mai balansată alternativă de mic dejun este de departe Meniul Firenze, tocmai pentru omleta în varianta ei sănătoasă, adică fritatta cu legume, căreia îi poți accentua gustul luând din prosciutto culata și după care te împrospătezi cu o salată caprese delicioasă cu mozzarella di bufala și apoi să faci muzică cronțănind la o felie de baghetă prăjită cu unt.

Pentru carnivori, Meniul Toscana cu ale sale mezeluri din regiunea Toscana îi va mulțumi. Ai 3 tipuri de salam, unul de mistreț, unul cu piper, o selecție bună de brânzeturi pe care le poți înmuia în oul prăjit și pâinea prăjită cu care-ți poți face mini-sandvișuri gustoase.

Meniul Paris ni s-a părut tuturor că ar atinge perfecțiunea, pentru că ai pe farfurie și sărat și dulce. După ce savurezi omleta cu spanac și pâinea cu unt, poți trece la nivelul croissant și cele două tipuri de dulceață și astfel ai un mic dejun echilibrat pentru gurmanzi.

Restaurant Poesia Mic Dejun Firenze

Restaurant Poesia Mic Dejun Toscana

Restaurant Poesia Mic Dejun Paris

Am cerut cu toții ceva dulce și pentru că brioșele din meniul de mic dejun a la carte nu erau în acea dimineață (ni se întâmplă și nouă), am primit niște biscuiți un pic sărați, dar predominant dulci cu unt, moi, dar cam prea aromați pentru gusturile noastre. Totuși, se îmbinau foarte bine cu espresso-ul, latte-ul și cappuccino-ul comandate. La final am gustat și-o înghețată făcută în casă după rețete clasice de gelato italiano. Delicios!

Bilă albă și pentru că au apă plată la sticlă de 0.75 ml, mai ales că suntem cea mai hidratată echipă de foodies și nu rezistăm la nicio masă fără apă. De reținut că prețurile sunt ceva peste medie, așa că mergi cel mai bine în preajma salariului și fă-ți un moft. Din când în când (cel puțin) meriți.

Restaurant Poesia Hedone Coffee

Restaurant Poesia Gelato Italiano

Restaurant Poesia Yum Stops Review

Credit foto: Teodora Țeican

Nouă ne-a făcut ziua ploioasă de duminică una cu soare în suflet și în stomac, așa că recomandăm cu drag restaurantul Poesia.

Ce ne-a plăcut:

  • Atmosfera și designul terasei și camerelor.
  • Meniuri de mic dejun sățioase și diverse.

Unde mai e de lucrat:

  • Am pune ceva dulce în fiecare meniu matinal.

Logo Poesia Restaurant Program:

  • Mon-Sun: 10:00-23:00

Contact:

  • zsolt@poesia.ro

Meniu Poesia

2018-06-12T10:05:06+00:00 July 2nd, 2017|Sunday Brunch|1 Comment

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

One Comment

  1. Alin 08/07/2017 at 11:05 am - Reply

    Arată absolut apetisant și satisfăcător gastronomic acest mic dejun!
    Iar fotoliile alea exterioare dau un nou sens expresiei “a fi cu capu’n nori”!

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.