Turul Maison des Crêpes Dorobanți în 8 clătite

//Turul Maison des Crêpes Dorobanți în 8 clătite

Turul Maison des Crêpes Dorobanți în 8 clătite

Unde mai mâncăm bun în București? Asta e întrebarea pe care o primesc constant de la prieteni și cunoscuți, care mă știu că explorez mereu orașul în căutare de puncte culinare atractive. Ei bine, hai să vă spun de un bistro micuț, cochet, cu detalii franțuzești (design și muzică), unde clătita este baza meniului. 

La Maison des Crêpes Dorobanți porțiile nu sunt mari, ci exact cât trebuie. Clătitele sărate se servesc de regulă calde, au în jur de 250 – 300 g, lucru bun dacă stai să te gândești, căci lasă loc și celor dulci care se servesc și calde dar și reci și, deși au același gramaj, sunt mai sățioase. Untul, zahărul și cremele, după ce ai pus deja o bază în stomac, te fac să te ridici sătul de la masă. Au crêpe, pancakes cu făină simplă, făină cu cacao, făină integrală sau din ovăz, fără gluten. De regulă ai două – trei clătite în farfurie, dar ai opțiunea tortului de clătite, sau mai bine zis a unei felii. 

Maison des crepes dorobanti terasa
Maison des crepes dorobanti bucuresti

Am fost 4 mâncăcioși la masă, care am schimbat farfuriile între noi, ca toată lumea să guste și să-și dea cu părerea. Ne-a plăcut plating-ul, mereu altul, la fiecare rețetă și ne-a fascinat cum fiecare clătită ținea loc de un fel de mâncare. Ce-i drept, chiar poți pune clătite în orice fel de mâncare, te scutește să mai mănânci pâine.

recenzie restaurant bucuresti

Clătite sărate pe care le recomandăm la Maison des Crêpes Dorobanți

Așadar, la felul principal am luat clătitele sărate, unde crêpe, clătita franțuzească a fost regina tuturor celor patru alegeri. Îmi place să cred că eu, cu alegerea mea de JACQUELINE (Crêpe, creveți, broccoli, sos alb, usturoi) am fost cea mai câștigată, căci a fost combinația perfectă de ingrediente scăldate în suficient sos cât să facă fiecare îmbucătură un deliciu. 

crepes jacqueline creveti broccoli

Și ceilalți meseni au găsit mixuri bune în clătitele lor. JULIETTE (Crêpe, piept de pui, mix salată, ghimbir, iaurt grecesc) avea puiul făcut bine și condimentat potrivit, iar germenii dădeau personalitate salatei, chit că posesorul clătitei a spus că ar fi vrut mai multă sare în compoziția ei. 

crepes juliette pui iaurt

EMMA (Crêpe, fâșii de vită, rucola, fulgi de parmezan, alune caramelizate) a surprins prin detaliul alunelor dulci și crocante alăturate cărnii fragede de vită, care a fost gătită perfect. 

crepes emma vita alune

CARTER (Crêpe din făină integrală, vită, sfeclă roșie, sos gorgonzola) a luat și el note mari pentru carnea aromată, textura moale și combinația savuroasă de sfeclă gătită cu un topping consistent de gorgonzola. 

crepes carter vita gorgonzola

La capitolul clătite dulci recomandăm…

Am trecut la cele dulci cu SERENA (Pancake cu cacao, cremă de mascarpone, Nutella, amarene, fistic, sirop triplu sec) care e light și potrivită pentru a încheia seara. Deși are aspect dolofan, cireșele confiate sunt doar câteva, fisticul e natural, nu prăjit, iar crema nu e foarte dulce. Deși nu e prima oară când o gustăm, ne amintim de fiecare dată cu drag că e una dintre cele mai bune opțiuni după ce ai mâncat și altceva înainte. 

pancakes serena

SCARLETT (Pancakes cacao, mousse de ciocolată cu alune de pădure caramelizate, topping de caramel cu fructul pasiunii) a fost recomandarea chelnerului care a spus că e preferata lui (apropo, tipul care ne-a servit a fost de nota 15, întotdeauna atent dacă mai dorim ceva) și într-adevăr a fost o încântare de gusturi dulci, amărui și ușor sărate, ceea ce-l face un desert corpolent, dar nu atât de greu pe cât pare din poze și descriere. 

pancakes scarlett

Dacă vrei un desert cu gust de waffle, cât se poate de dulce și chiar un pic alcoolic, alege AUDREY (Pancakes, banană caramelizată cu liquor triplu sec, caramel sărat, fistic, nutella).Unul dintre comeseni a zis despre Audrey că „îți lasă un gust plin ca atunci când bei vin.”

pancakes audrey

ZOE (Pancakes, pară caramelizată, brânză brie, dulceață de coacăze) este precum a zis posesorul ei, „ca o  excursie în Franța cu fructe din spatele curții bunicii”. E alegerea perfectă dacă vrei un echilibru între sărat și dulce.

pancakes zoe

În tot acest timp am fost un pic francezi cu un pahar de spumant, apoi ni s-a făcut cald și am dat-o pe limonade și ghimbirate acrișoare, cărora le-am mai fi pus niște ghimbir, să ne piște mai cu avânt de limbă și un sirop de zmeură cu apă minerală, care ne-a trimis cu gândul înapoi în copilărie. 

Maison des crepes dorobanti review

Credit foto: Teodora Țeican

Am mai văzut și pe Facebook că au două kit-uri de pancakes, unul cu aluat de pancakes alb, căpșuni, dulceață fructe de pădure, nutella, afine și zmeură, sirop arțar și altul cu aluat de pancakes cacao, cremă mascarpone, cremă afine, fructe de pădure, dulceață de afine, amarene, sirop cognac, fistic, ambele numai bune de luat acasă și testat. 

La Maison des Crêpes (Dorobanți) e de mers cu prietenii sau familia, să poți gusta din cât mai multe feluri de clătite, dar și în doi, pentru un prânz sau o cină gustoasă și ușoară. Îi găsești găsești și pe Facebook dacă vrei să-ți mai clătești ochii cu niște poze înainte de a-i vizita.

This image has an empty alt attribute; its file name is Maison-des-crepes-Dorobanti-1024x1024.jpegAdresă:  
Intrarea Tudor Ștefan 25, București

Program:
Mon: 12:00 – 22:00
Tue-Sun: 10:00 – 22:00

Contact:
0740 258 827

2022-07-22T23:05:33+03:00 July 23rd, 2022|Sunday Brunch|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.