Maison des Crêpes – Brunch cu Desertul Copilăriei

//Maison des Crêpes – Brunch cu Desertul Copilăriei

Maison des Crêpes – Brunch cu Desertul Copilăriei

UPDATE: Bistro-ul s-a mutat. Găsești mai multe informații în noua recenzie!

Toți cei care au făcut turnulețe de clătite și au simțit pe propria piele cum nu ajung să le mănânce pentru că nu făceau față poftei celor invitați, trebuie să știe că s-a deschis un loc în București, unde pot mânca clătite atât la micul dejun, cât și la prânz și la cină.

Maison des Crêpes este un local mic și luminos din zona Dorobanți, care s-a axat la capitolul mâncare exclusiv pe clătite. Noi am fost la brunch la ei și dacă în prima fază credeam că nu ne ajung porțiile, după o tură de clătite sărate și una dulce, satisfacția a dat buzna.

Maison des Crepes Dorobanti-min

Maison de Crepes Clatite Pancakes-min

Meniul Maison des Crêpes conține clătite franțuzești tip-crêpes și clătite american tip-pancakes, dulci și sărate, din făină albă sau integrală, iar echipa din bucătărie testează acum compoziția fără gluten. Noi am mers pe varianta clasică și am început cu crêpes Hugo, adică două clătite umplute cu mix de brânzeturi și jalapeño. Brânzeturile s-au simțit mai puțin decât crema de brânză fină ce s-a folosit, iar ardeiul este iute în mod discret și dă clatitelor un accent de gust foarte plăcut.

Clătitele D’artagnan vin așezate rulouri cât pentru un perfect bite fiecare și te duc într-o lume cremoasă și consistentă, unde somonul fumé întâlnește crema de brânză și alunecă ușor alături de avocado. Deși gustoase, acestor clătite parcă le-ar mai merge un ingredient cu un gust mai pronunțat.

O surpriză plăcută cu clare valențe din bucătăria româneasca sunt clătitele Lilou cu varză murată bacon și cârnați. Clătita în formă de căciulă dacică e umplută bine cu ingredientele aferente și ține loc cu brio unui fel principal.

Crepes Hugo Maison des Crepes-min

Clatita D'Artagnan Maison des Crepes-min

Clatita Lilou Maison des Crepes-min

Partea dulce a brunch-lui a început cu Crêpes Suzette, un desert clasic franțuzesc ce presupune flambarea clătitelor cu cognac și însiroparea lor cu suc de portocale. Mănâncă-le cât sunt calde, altfel s-ar putea să te lupți un pic cu ele, întrucât zaharul se caramelizează și clătitele prind o textură mai dură. Am luat și Tatine cu măr, scorțișoară și caramel, cu proporție echilibrată de ingrediente și dulce. Împrietenește clătitele cu un cappuccino dolofan sau cu apă cu fructe proaspete. Noi am încercat apa cu mere, care ne-a dat cu plus mai mult decât sucul clasic  de mere.

Crepes Suzette Maison des Crepes-min

Crepes Tatine Maison des Crepes-min

Nota 10 cu felicitări primește Lola, 3 pancakes-uri cu sirop de ciocolată și fructe de pădure, care arată demențial, au o textură moale, iar combinația de dulce cu acrișor îți așază un ditai zâmbetul pe buze. Aceste clatite se fac în mod clasic cu sirop de arțar și fructe de pădure, dar la cerere ți se pot personaliza după pofta inimii. 

Lola Pancakes Maison des Crepes-min

Apa cu Mere Maison des Crepes-min

Credit foto: Teodora Țeican

Ca observație, ar fi fain dacă timpul de aducere a comenzii s-ar micșora un pic și dacă ar fi un meniu cu poze, mai ales că bucătarul a gândit platingul pentru fiecare în parte și așa, vei putea alege mai repede.

În mod sigur, Maison des Crêpes este un loc unde să mergi cu prietenii la desfătări gustoase, dar este și locul unde poți ieși cu părinții la masă, în special cu cea/cel care făcea clătitele în familia ta.

Care sunt clătitele tale preferate?

Maison des Crepes Logo Program:

Mon-Fri
10:00–22:00
Sat- Sun 10:00 – 22:00
Contact:

  • 0744 754 819
2018-06-12T10:05:10+03:00 February 3rd, 2017|Sunday Brunch|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.