Brunching is Back, de Data Asta la Tartelicious

//Brunching is Back, de Data Asta la Tartelicious

Brunching is Back, de Data Asta la Tartelicious

Explozia de antreprenori din ultimii ani a făcut Bucureștiul să fie mai delicios ca niciodată. Unii părăsesc coporațiile pentru a se dedica afacerilor proprii, alții le fac în paralel. Cătălina și Rodica aparțin categoriilor amintite anterior și au deschis de câteva luni Tartelicious, un atelier de tarte, care după ce a reușit să-și facă o bază constantă de clienți doritori de astfel de preparate, testează și brunch-urile de weekend.

Ca amplasament, Tartelicious înseamnă un spațiu din care trei sferturi reprezintă bucătăria și locul de lucru și un sfert locul de luat masa și degustat cocăturile din vitrină (tarte, quiche-uri, scones, cozonaci și alte bunătăți, unele deja testate și îndrăgite, altele noi în meniu). Încă nu este cel mai confortabil loc de luat masa din cauza dimensiunii spațiului dedicat clienților, dar este unul în care-ți este drag să stai, mai ales că ajungi să miroși a prăjitură până pleci. În spațiul actual există două mese în care pot încăpea în jur de 10 persoane, iar afară o terasă comună cu cealaltă clădire, care în sezonul cald va fi ocupată cu câteva locuri de luat masa.

Tartelicious Yum Stops Review

Tartelicious Yum Stops Team

Brunch-ul la care am fost este primul dintr-o serie de teste, meniul urmând să se schimbe în funcție de produsele de sezon existente și inspirația gazdelor. Când am fost noi erau listate două meniuri, pe care le-am combinat între noi, din dorința de a încerca toate preparatele și, între noi fie vorba, neputându-ne decide datorită multitudinii de preparate.

La o primă vedere meniurile par mici, mai ales dacă vii flămând ca noi. Ce totuși ne-a liniștit a fost prezența atât celor sărate, cât și a celor dulci în farfurie. Până să vină mâncarea am băut o cafea tare făcută la recipientul Moka și am îmblânzit-o cu un pic de lapte, după care parcă am revenit sub o plăpumioară când am băut laptele cu vanilie și laptele cu piure de dovleac, primul călduț și fin aromat, iar al doilea ca un milkshake consistent pe care-ți vine să-l termini din două înghițituri.

Din primul meniu am sărit pe felia de pâine cu maia, pe care gazdele o cumpără de la Brutărești și pe care erau tolănite câteva felii de șuncă serrano, iar noi am alăturat și emmentalerul. Recunoaștem, am fi pus două astfel de felii, căci gustarea e cum nu se poate mai bună.

Tartelicious Moka Coffee

Tartelicious Sunday Brunch

Tartelicious Sunca Serrano

Scone-ul cu spanac l-am rupt în două și l-am uns cu unt, iar la întâlnirea cu gura am furat și niște roșii cherry. Partea dulce a meniului a venit cu granola făcută chiar în atelier, peste care s-a pus fără zgârcenie iaurt grecesc de 10% grăsime. Și da, la final a încăput și brownie-ul lipicios.

Surpriza meniului 2 a fost tartina cu ricotta și chutney de dovleac, mai ales că nu am reușit să încadrăm în mod definitiv gustarea la dulce sau sărat, ci doar la “Da!, mai vrem”. Mini quiche-ul prezent a avut un blat aproape de perfecțiune și combo-ul de brânză cu bacon este fix ce-ți trebuie pentru un snack din categoria confort food. Ridichile au venit atinse de semințe de mac, iar vizual ne-au dus cu gândul la fructul dragonului.

Tartelicious Granola Scone

Tartelicious Brunch Chutney Dovleac

O alternativă la cereale și granola care începe să ia avânt și la noi este porridge, acel amestec de fulgi de ovăz fiert în lapte, care la Tartelicious a fost definit la gust cu zmeură, iar rezultatul ne-a făcut să ne dorim să-l introducem în meniul săptămânal de acasă. Dacă-ți place untul de arahide, să știi că cookie-ul de la ei este întruchiparea bogăției untoase. Gazdele pun mult mai mult unt de arahide decât scrie în rețetă și bine fac. Rămâi cu un gust bine înrădăcinat în memoria papilelor gustative și o textură cleioasă absolut minunată de care nu mai vrei să te desprinzi.

Brunch-ul s-a terminat oficial cu câteva felii de babka, un cozonac super însiropat făcut după rețeta lui Yotam Ottolenghi, un chef cunoscut, proprietar de restaurante și scriitor de rețete.

Tartelicious Brunch Menu Yum Stops

Tartelicious Cozonac Babka Reteta Yotam Ottolenghi

Credit foto: Teodora Țeican

Aprobăm și încurajăm mersul la brunch la Tartelicious, dar și pentru tartele, cozonacii și caramelul sărat, lemon curd-ul sau nutella de casă pe care le poți găsi pe Brezoianu 35 în Capitală.

Tartelicious Logo Program:

  • Tue-Fri: 10:00-19:00
  • Sat: 11:00-16:00
  • Sun-Mon: ÎNCHIS

Contact:

  • tarteliciouss@gmail.com

2018-06-12T10:05:03+03:00 January 3rd, 2018|Sunday Brunch|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.