Un Brunch Beton la B3ton Restobar

//Un Brunch Beton la B3ton Restobar

Un Brunch Beton la B3ton Restobar

Când am fost invitate acum câteva săptămâni la un brunch beton și am aflat că numele bistroului este chiar B3ton am cedat instant tentației. Iubesc jocurile de cuvinte, aliterațiile și brunch-urile. Era clar că nu puteam să pierd o combinație între toate trei! Și nu am regretat pentru nicio secundă.

B3ton Restobar e un bistro șic așezat pe colț cu parcul Carol, pe Bulevardul Mărășești din București, unul din localurile care cu siguranță participă la transformarea zonei într-un cartier elegant, petrecăreț și, nu în ultimul rând, unul cu mâncare foarte bună. Restobarul s-a deschis spre finalul anului trecut, iar de atunci experimentează constant cu meniul său în încercarea de a crea cele mai savuroase și surprinzătoare combinații culinare. Iar din punctul nostru de vedere chiar reușește!

B3ton Restobar Echipa Yum Stops

B3ton Restobar Beton

Ne-am prezentat la brunch într-o duminică, extrem de potrivit ținând cont că numele categoriei noastre este Sunday Brunch. Era prima ediție a brunch-ului, dar de atunci B3ton Restobar deja a ajuns la al patrulea, semn că evenimentul are mare succes. Până la urmă cui nu-i place un brunch bun? În special unul cu bufet deschis și care durează patru ore? E cel mai bun tip de brunch, vă spunem noi!

Ce vă putem zice despre atmosfera locului e că pare elegantă chiar și la 12:00 ziua într-o duminică. OK, senzația de seară intimă s-ar putea să fi fost datorată și concertului live de saxofon care ne-a încântat pe tot parcursul brunch-ului. Încă nu nu m

[ pot decide dacă mi-a plăcut sau nu, ținând cont că nu e cea mai potrivită muzică pentru un prânzo-dejun, dar cert e că m-a fascinat alegerea, care până la urmă se potrivea destul de bine cu complexitatea preparatelor.

B3ton Restobar Live Saxofon

B3ton Restobar Restaurant Bucuresti

Meniul se schimbă destul de mult la fiecare brunch, păstrând de fiecare dată doar câteva din preparatele preferate. Următoarele feluri o să vă arate însă diversitatea alegerilor și o să vă ajute să vă faceți o idee asupra acestui brunch.

Am gustat întâi o supă de fazan cu găluște, bună de tot, grăsuță, ne-a amintit de supele făcute de bunica, dese, cu legume, dar ne-am panicat puțin când n-am găsit nicio gălușcă în bol. Era oare un typo sau am fost noi ghinioniste când ne-am pus în bol? Supa cremă de morcov cu ghimbir și chipsuri de ceapă a fost ceva divin, în schimb! Groasă, aproape un piure, cu cantitatea perfectă de ghimbir cât încă să simți și legumele, în combinație cu fâșiile dulci-crocante de ceapă a fost ceva de vis! Încă mai visăm la ea…

B3ton Restobar Supa de Fazan cu Galuste

B3ton Restobar Supa Crema Morcovi Ghimbir

B3ton Restobar Supa Crema Morcovi Chipsuri Ceapa

În comparație cu restul preparatelor, Scrambled egg cu ardei copt și pământ de jumări a fost cam fad. Jumările, cu tot potențialul lor, nu au putut salva ouăle care s-au răcit instant imediat cum au fost puse pe masă. Neapărat un suport care să le țină calde la următoarele evenimente pentru că renunțarea la ouă la un brunch e imposibilă. Ne-am înecat repede dezămăgirea însă cu brânza Horezu cu miere și cătină care a salvat ziua!

Ne-am înfipt apoi în diverse vaporașe cu bunătăți, adică un soi de plăcințele lunguiețe acoperite în tot felul de ingrediente: spanac și ouă de prepeliță, bacon, ou ochi și brânză de oaie, babic, roșii uscate și brânză de burduf. Ne-am lăsat păcălite de cuvântul „vaporaș” pe care toate le aveau în comun, dar la gust erau complet diferite și ne-au surprins pe fiecare-n parte! Alături de niște plăcinte cu urdă și mărar, unse cu ulei de cimbru, ne-au amintit de copilăriile la țară și nu doar de ale noastre, ci și de cele pe care nu le-am trăit în Ardeal, Oltenia sau Moldova, toate în același timp!

B3ton Restobar Scrambled Eggs Ardei Copt Jumari

B3ton Restobar Branza Horezu Miere Catina

B3ton Restobar Vaporase cu Ou

B3ton Restobar Brunch Beton

Păstrăvul afumat în cetină de brad a fost memorabil cu aroma sa. Fin, deloc uleios, puțin dulce și mult sărat, ne-a ajutat să ne curățăm paleta trecând la următoarele feluri. Pastrama de vită slow cooked ni s-a părut un pic uscată, dar în combinație cu crema de brânză cu batog afumat și chives a fost minunată. Recunoaștem că deja când am ajuns la acest fel începusem să ne cam săturăm, iar gustul puternic al tocăniței de mangalița cu gălbiori sau puiul crocant nu ne-au convins să ne rotunjim mai tare. Am gustat doar puțin cât să ne facem o impresie, dar nu le-am face cinste preparatelor bazându-ne doar pe atât.

B3ton Restobar Pastrav Afumat in Cetina de Brad

B3ton Restobar Pastrama de Vita Slow Cooked

B3ton Restobar Crema de Branza Batog Afumat

B3ton Restobar Pui Crocant Branza Horezu

B3ton Restobar Pui Caramelizat

Ne-am făcut însă loc de desert pentru că nu am putut rezita tentației în fața unei tarte de căpșuni cu busuioc care a fost demențială. Blatul fărâmicios de biscuiți dulci-sărați și crema fină și ușoară a tartei în combinație cu fructele proaspete au fost exact ce ne trebuia ca să ne pună capac într-un mod cât se poate de pozitiv. Ne-am înfipt puțin și în orezul cu lapte și castane caramelizate care a fost delicios, dar care s-a dovedit cam mult după o masă copioasă.

B3ton Restobar Tarta de Capsuni cu Busuioc

B3ton Restobar Orez cu Lapte Castane Caramelizate

Credit foto: Teodora Țeican

Recomandările noastre la final pentru clienți? O să vă fie greu să vă abțineți din a vă pune câte puțin din toate în farfurie la început, dar sugestia noastră ar fi să începeți cu preparatele care vă fac cu ochiul cel mai mult. Apoi luați o pauză, beți ceva, și întoarceți-vă pentru felul 2. Aveți timp suficient în 4 ore să le încercați pe toate și nu vă fie teamă, când un preparat se termină este foarte repede înlocuit de un altul! Nu are rost să vă umpleți de la început, așa cum am făcut noi. Apropo, aveți o variate de băutură incluse în meniul de brunch: cafea, limonadă, prosecco, chiar și un cocktail. Posibil să se schimbe pe parcurs, așa că nu ezita să întrebi mai multe detalii dacă nu le regăsești în meniu.

Cât despre recomandările noastre către B3ton? Apreciem foarte mult diversitatea preparatelor și combinațiile inedite pe care le-am gustat la brunch. Am sugera însă introducerea mai multor startere mai simple. Niște croissante, o salată de fructe, un iaurt grecesc cu granola. La brunch vii de obicei pe stomacul gol și ar trebui să îți înlocuiască elegant atât micul dejun, cât și prânzul, așadar credem că nu ar strica o serie de preparate mai simpluțe și mai prietenoase cu dimineața (chiar dacă e prânz de fapt). Credem că așa te poți bucura mai mult de gusturile complexe ale celorlalte preparate.

Așadar, dacă aveai chef de un brunch memorabil, fugi la B3ton Restobar duminica aceasta! Prețul meniului pentru adulți este de 100 de lei, a copiilor de 50 lei, iar cei sub 6 ani papă gratuit. Prețurile s-ar putea schimba de-a lungul timpului în funcție de meniu și disponibilitatea ingredientelor, așa că nu ezita să le scrii un mesaj sau să le dai un telefon și să ceri mai multe detalii atunci când îți faci rezervare. Poftă bună!

Logo B3ton Restobar Program:

  • Mon-Fri: 10:00-01:00
  • Sat-Sun: 10:00-01:00

Contact:

  • b3tonrestobar@gmail.com
    0724 590 863

Meniu B3ton Restobar

2018-06-12T10:05:03+03:00 February 8th, 2018|Sunday Brunch|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.