Vizitează Muzeul Cămărilor Românești Lidl Începând cu 8 Septembrie

//Vizitează Muzeul Cămărilor Românești Lidl Începând cu 8 Septembrie

Vizitează Muzeul Cămărilor Românești Lidl Începând cu 8 Septembrie

În acest weekend, românii care își doresc să descopere povestea preparatelor românești autentice, vor avea parte de o incursiune amplă în diversitatea de gusturi și rețete tradiționale la Muzeul Cămărilor Românești, cel mai fresh și aromat concept Lidl din toamna aceasta, pe care îl găsiți în incinta Muzeului Național Cotroceni. Acesta a fost inspirat de călătoria Căutătorilor de Cămări, comorile cele mai de preț ale gurmanzilor,Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits care au ajuns în toate regiunile țării pentru a gusta preparatele originale înscrise de români în concursul Lidl.

De la începutul lunii martie și până la finalul lui iunie, echipa Lidl a ajuns în cămările a zeci de români care și-au înscris în competiție cele mai gustoase rețete originale. Miza: Căutătorii de Cămări vor desemna preparatul câștigător, care va ajunge pe rafturile magazinelor Lidl din întreaga țară, ca parte a gamei de produse Cămara Noastră, și, astfel, pe mesele românilor.

În perioada menționată, Lidl a călătorit în toate zonele României, interacționând cu o varietate de arome autentice românești. În marea finală, care urmează, Căutătorii de Cămări vor juriza 13 preparate finaliste, ale căror povești sunt prezentate pe site-ul mai sus menționat.

Incursiunea în gastronomia autohtonă tradițională a inspirat Lidl în crearea Muzeului Cămărilor Românești, primul muzeu de tip pop-up care ilustrează evoluția preparatelor autentice românești, specifice fiecărei regiuni din țară.

Lidl Romania_Muzeul Camarilor Romanesti (2)

În prima zonă din cadrul Muzeului Cămărilor Românești, publicul este așteptat cu poveștile ilustrate ale preparatelor din fiecare regiune din România, într-un decor ce include o serie de exponate tematice supradimensionate – o roșie uriașă secționată, un babic la fel de mare pe cât e de impresionant gustul celui adevărat și un borcan de dulceață de zmeură care se rotește. Tot aici, vizitatorii vor descoperi reproduceri ce descriu modul în care a evoluat, în timp, aranjarea preparatelor în farfurie. Turul include și popasul în Galeria de Arome, oaspeții având parte de surprize și provocări la tot pasul. În cea de-a doua zonă, oaspeții vor putea gusta un meniu special creat de Lidl, cu produse din gama Cămara Noastră.

Noi ne-am distrat la deschiderea muzeului pop-up, am gustat preparate cu care eram deja familiarizate din gama Cămara Noastră, cât și unele noi pe care de abia așteptăm să le descoperim în magazinele Lidl. Hint: niște cașcavaluri și cașuri afumate delicioase, o prăjitură cu nucă pufoasă și deloc uscată, nișe sărmăluțe un pic cam tari pentru gustul nostru, dar cum nu prea gătim, nu ne vom plânge deloc când le vom găsi în magazin, și un suc de pere cu corcodușe cu o aromă subtilă de care ne-am îndrăgostit instant.

Muzeul Cămărilor Românești își deschide pentru prima oară porțile în București, în perioada 8 – 10 septembrie și va ajunge ulterior în alte 3 orașe din țară: Timișoara (între 13 – 15 octombrie, la Bastionul Theresia), Sibiu (între 27 – 29 octombrie, în incinta Muzeului Brukenthal) și Cluj-Napoca (între 10-12 noiembrie, la Bastionul Croitorilor). Înscrierile pentru toate vizitele se pot face tot pe site-ul Surprize Lidl Cămara Noastră.

Nu rata muzeul și nici bunătățile noi care vor intra pe raft în curând în toate magazinele Lidl din țară!

Ție ce gusturi autentice românești ți-ar plăcea să descoperi în gama Cămara Noastră?

2018-06-12T10:05:05+03:00 September 8th, 2017|Blog|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.