Vitamin Aqua. E Apa Cu Vitamine Suc?

//Vitamin Aqua. E Apa Cu Vitamine Suc?

Vitamin Aqua. E Apa Cu Vitamine Suc?

Recunosc că foarte mult timp m-am ferit de apa cu vitamine. O vedeam fix ca pe un suc, cu tot zahărul și chimicalele cu care vin la pachet sucurile care se găsesc la noi în comerț. Să nu mă înțelegi greșit, nu sunt deloc o sfântă și nu fug de ocazionalul suc, în weekend, la terasă sau la cinema. Doar că nu înțelegeam de ce apa trebuie acum să devină altceva, eu fiind o mare iubitoare de apă, chiar dacă am și zile ocazionale când uit să mă hidratez cum trebuie. 

Recent însă am primit câteva sticle de vitamin aqua și m-am gândit că poate ar fi cazul să-mi pun preconcepțiile la o parte și poate chiar să citesc informațiile nutriționale de pe ambalaj. Așa am fost surprinsă să descopăr, spre exemplu, că sticla de 600 ml de vitamin aqua Zn (cu aromă de fruit punch) are doar 90 de kcal și, desigur, mai puțin zahăr, destul de puțin față de o sticlă obișnuită de suc de 500 ml care are în jur de 200 de kcal.  

vitamin aqua Zn fruit punch
Credit foto: Razvan Andrei Photography

Bine, asta nu înseamnă că poți să consumi doar apă cu vitamine toată ziua bună ziua în locul apei normale, dar înseamnă că apa cu vitamine chiar e o alternativă bună pentru sucul ăla pe care îl poftești ocazional. În plus, tot la vitamin aqua găsești o gamă cu zero zahăr, îndulcită cu stevia, care are doar 12 kcal per sticlă. Din gama asta eu am pus ochii și papilele gustative pe vitamin aqua zero Ca (cu aromă de cocos și ananas, practic o pina colada guilt free) și pe vitamin aqua zero B+ (cu aromă de pepene roșu și lime, pe care mă gândesc sincer să o bag la congelator și să o fac înghețată la cât de răcoritoare e). 

vitamin aqua zero B+
Credit foto: Razvan Andrei Photography

Acum, legat de vitaminele propriu-zise, trebuie să recunosc că nu sunt un nutriționist și că nu știu de fapt cât de bine asimilează corpul uman vitaminele și mineralele dintr-o astfel de băutură, dar cert e că fiecare sticlă e o lecție în câte vitamine și minerale există în lume. Știai, spre exemplu, că tiamina are efecte benefice asupra metabolismului, sistemului nervos, sănătății psihice și inimii? Eu nici nu știam că există până acum. 😛 

Frate cu vitamin aqua e și gama Pop Cola, tot de la Merlin’s Beverages, cu arome naturale din plante, extract de ghimbir și nucă de cola, care conține cu 30% mai puțin zahăr decât media pieței, în varianta clasică (aproximativ 115 kcal pentru 330 ml). Există și varianta Pop Cola cu zero zahăr, îndulcită cu stevia și sucraloză, care are doar 2.64 kcal la 330 ml. Gustul celor două îmi amintește de jeleurile acelea cu aromă de cola pe care le mâncam când eram mic și e ca o mică călătorie în copilărie. 

Pop Cola Zero

Tu ai încercat vitamin aqua sau Pop Cola? Care-ți place cel mai mult?

2020-08-02T09:39:15+03:00 August 2nd, 2020|Blog|2 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

2 Comments

 1. Avatar
  Daniel 28/03/2021 at 2:11 pm - Reply

  Vitamin aqua si Pop Cola sunt sanatoase ?

  • Iulia Văcăroiu
   Iulia Văcăroiu 04/04/2021 at 4:56 pm - Reply

   Salut, Daniel!
   Ne ferim din a numi aceste băuturi sănătoase. Vitamin Aqua aduce un anumit aport de vitamine și minerale, dar nu știm suficient despre cât de bine le acceptă corpul, așa că nu putem garanta pentru ele. Tot mai bine îți iei vitaminele din fructe și legume. Atât Vitamin Aqua, cât și Pop Cola sunt însă variante MAI sănătoase ale sucurilor obișnuite, datorită cantității mai mici de zahăr. Deci dacă vrei un suc mai OK, sunt niște alegeri bune, dar nu pot înlocui nutrienții pe care i-ai putea obține din fructe sau legume.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.