Tradiții Noi de Sărbători de la Orotoro: Cozoburger de Crăciun

//Tradiții Noi de Sărbători de la Orotoro: Cozoburger de Crăciun

Tradiții Noi de Sărbători de la Orotoro: Cozoburger de Crăciun

Uneori mai simțim nevoia să le amintim cititorilor noștri că noi, gagicile din spatele Yum Stops, nu suntem critici culinari. Suntem pur și simplu apreciatoare de bunătăți în toate formele lor. Așa că o să ne vezi la fel de încântate de niște mici gustoși de la Obor pe cât ne bucurăm în fața unui platou de Saint Jacques.

Acum că înțelegi mai bine ce-i cu noi și ce-i de capul nostru (și de papilele gustative din acest cap), sigur o să înțelegi entuziasmul de copil mic și pofticios pe care l-am resimțit când am primit vestea că Orotoro au aterizat în zona Romană din București, împreună cu o nebunie nouă de burger care să marcheze sărbătorile, Cozoburger!

Cozoburger de Craciun

Da, ai citit corect și da, e exact ce îți imaginezi! E un burger reinterpretat cu tot ce e mai bun și-ți place ție, plus o chiflă moale, pufoasă și dulce, care aduce a cozonacul moldovenesc.

Ideea a pornit de la Rusu + Borțun, agenția de comunicare a lanțului de restaurante Orotoro, și a fost pusă în practică de chef Iosif, mega-bucătarul responsabil pentru meniul localului și nu numai. Dar cum ajungi să concepi un astfel de preparat? Păi, e simplu, Orotoro se mândrește cu completarea peisajului românesc de restaurante fast-food cu „burgeri cu carne pe bune”, așadar, dacă vrei să pregătești un desert tocmai bun de sărbători, parcă nu merge ca restaurantul cu motto-ul de mai sus să fure în vreun fel din plăcerea carnivorilor care nu ar renunța la sursa lor de proteină preferată nici măcar la desert.

Inițial ne-am strâmbat un pic la idee, recunoaștem. Era ceva neobișnuit, apoi ne-am dat seama că ne plac burgerii, ne place cozonacul și ne plac combinațiile de savuros cu dulce, așa că de ce nu ar fi și nebunia asta o minune de gust de fapt și de drept? Așadar, ne-am pus gențile pe umăr și am tras o fugă până la Orotoro Romană, singurul restaurant din lanț care servește Cozoburger. Am comandat, ne-am așezat și ne-am pregătit papilele gustative pentru surpriza culinară.

Burger Orotoro de Craciun

Burgerul hibrid vine în straturi delicioase cu sos Orotoro, chiftea de carne de mistreț, castraveți murați crocanți, varză și roșii, plus cozonacul din chiflă împletită și dulceagă cu nucă presărată. Gustul predominant cu fiecare îmbucătură a fost de dulce, dar într-un mod subtil, plăcut, în niciun caz grețos. Ne era teama că mistrețul o să îi dea cărnii o notă uscată, dar burgerul gătit exact așa cum trebuie (medium rare) a fost chiar juicy și gustos. Am mai apreciat, de asemenea, cantitatea redusă de condimente din întregul preparat, care altfel ne-ar fi încurcat papilele gustative în combinație cu chifla de cozonac.

Către final, ne-a tentat ideea să păstrăm jumătate de chiflă pe post de desert, dar gustul echilibrat al întregului burger ne-a convins să ne bucurăm în întregime de combinația inedită.

E dificil să deschizi un restaurant într-o perioadă încărcată de sărbători, nu doar din punct de vedere al personalului și al spațiului sau din punct de vedere logistic, dar și pentru că ai multe persoane care părăsesc orașul de Crăciun pentru a petrece cu familia. Așa că am apreciat foarte mult intenția celor de la Orotoro de a atrage fanii de burgeri rămași în Capitală cu un preparat inedit care să combine burgerul mult îndrăgit cu unul din gusturile copilăriei.

Orotoro Romana

Nu putem să zicem că l-am comanda oricând, dar cert e că ar putea deveni lejer o tradiție gustoasă de sărbători să mergi la Orotoro pentru Cozoburgerul de Crăciun. Acestea fiind zise, mai rămâne doar să adăugăm un „Sărbători delicioase!” și nu uitați să prindeți și voi Cozoburgerul până la finalul anului. Vrem impresiile voastre în comentarii!

P.S. Așteptăm cu drag la anul și „Sarmaburgerul”! SERIOS! Make it happen, Orotoro! Nu ne supărăm nici dacă folosești numele. Vrem doar să fim primele care-l încearcă!

2018-06-12T10:05:03+03:00 December 23rd, 2017|Blog|0 Comments

About the Author:

Aleka Sarah Vlădăreanu
Totul a pornit de la brunch. Unde mâncăm un brunch bun în oraș? Când nu a găsit răspunsul, Aleka a zis că trebuie să și-l facă. Și așa a pus bazele Yum Stops, alături de Iulia. Pe lângă brunch, îi mai plac prosecco-ul, cafeaua de specialitate și croissantele proaspăt scoase din cuptor.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.