Touch Românesc și Ingrediente Vedetă – Noul Meniu Muse Bistro

//Touch Românesc și Ingrediente Vedetă – Noul Meniu Muse Bistro

Touch Românesc și Ingrediente Vedetă – Noul Meniu Muse Bistro

Pe 14 martie am fost invitate la Muse Bistro pentru degustarea meniului primăvară-vară gândit de chef Silviu Furdui și chef Robert Pujină. Detaliile-cheie ale meniului au fost produsele de sezon, touch-ul românesc și diversitatea din farfurie.

Degustarea ne-a plimbat prin mai tot meniul de bază și ce ne-a plăcut în mod special a fost accentuarea pe câte un ingredient-vedetă din fiecare preparat gustat. Melanjul dintre tradiție și nou, experiență și inedit a venit încă de la gazpacho-ul cu roșii, care are ca ingredient-vedetă căpșunile românești. Detaliul cu căpșunile a scos din anonimat gazpacho-ul atât ca savoare, cât și ca miros și i-a dat o notă de sfârșit dulce cum nu am mai gustat niciodată într-o astfel de supă.

Brânza de burduf a făcut casă bună cu o roșie coaptă și o pălărie de frunză de busuioc, iar ingredientul pe val de ceva timp, quinoa a fost combinată cu pesto de urzici, iar rezultatul a adus prospețimea primăverii la fiecare furculiță de preparat gustat.

Ravioli de la Muse Bistro vin pe calea inspirației coltunașilor moldovenești și sunt umpluți cu urdă, iar leurda stă bine într-un cous cous împrietenit cu creveți. Am udat prima farfurie cu un Saugvinon Blanc de la Caloian, care a mers ca uns cu toate preparatele de care v-am povestit.

Meniu Primavara Vara Muse Bistro

Duetul celor doi chefi  a dat naștere la două preparate ce au stârnit curiozitate și plăcere. Chef Furdui a scos din anonimat obrazul de vită, o bucată delicată, uitată de specialiști și consumatori, care gătită și înăbușită timp îndelungat produce un preparat extrem de gustos și ușor de mâncat, în special împreună cu o porție de cartofi confiați în untură de rață și sos gravy. Obrazul este cum nu se poate mai fraged, iar cartofii ies din rețetele clasice și sunt cu adevărat memorabili.

Chef Robert Pujină a decis să faca pieptul de rață medium rare și deși în prima fază ești un pic sceptic, combinația cu chutney-ul de prune cu pălincă de Bihor și morcovi copți este una surprinzătoare și câștigătoare.

Cât privește burgerul gourmet de la Muse Bistro, acesta este făcut cu dulceață de mistreț din zona poalelor Munților Parâng, cașcavea de pe Valea Doftanei și ceapă tempura. Este un preparat greu, dar extrem de gustos, care ar putea fi îmbunătățit însă cu ajutorul câtorva ingrediente care să îi ridice nota la capitolul suculență.

Incredibil de fragede au fost coastele de purceluș, iar alegerea de a marina midiile am întâmpinat-o cu zâmbete satisfăcute. Toate aceste preparate le-am stropit cu Feteasca Neagră de la Caloian, care le-a oferit un plus de savoare și ne-a curățat paleta între fiecare preparat.

Meniu Delicios Muse Bistro

Desertul Crème Brulee cu sos de măceșe, deși, din motive logistice nu a avut crustă de zahăr caramelizat, ne-a cucerit prin cremozitate, îmbinarea dulcelui cu acrișorul și mirosul de susan dat de bobițele de negrilică ce-i defineau aspectul. În mod normal, vei găsi desertul complet, cu tot cu crusta aferentă, și te așteptăm să ne povestești ce impresii ți-a lăsat.

Creme Brulee Muse Bistro

Credit foto: Teodora Țeican

Muse Bistro este un spațiu care îmbină, în mod echilibrat și firesc, noul cu clasicul, minimalismul cu familiarul și confortul cu eleganța în inima Bucureștiului, pe strada Paris 17. Trebuie neapărat să-i treceți pragul sezonul acesta!

2018-06-12T10:05:10+03:00 March 27th, 2017|Blog|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.