Tabieturile Culinare din Pandemie ale Muzicienilor Invitați la Festivalul SoNoRo 2020

//Tabieturile Culinare din Pandemie ale Muzicienilor Invitați la Festivalul SoNoRo 2020

Tabieturile Culinare din Pandemie ale Muzicienilor Invitați la Festivalul SoNoRo 2020

A doua parte a Festivalului SoNoRo XV „Pasărea Măiastră” continuă la București până pe 9 decembrie cu o serie de concerte dedicate marelui compozitor german Ludwig van Beethoven. Reunite sub titlul „Plăcerile lumești ale lui Beethoven”, concertele includ o singură lucrare, titlurile lor fiind inspirate de pasiunile culinare și bahice ale impetuosului Beethoven.

Concertele transmise online sunt accesibile gratuit pe platformele proprii și pe cele ale partenerilor. Concertele SoNoRo vor fi transmise online pe platformele:

Echipa Festivalului SoNoRo a lansat pe rețelele de socializare campania #dinnerwithbeethoven, în care iubitorii de muzică clasică, admiratorii lui Beethoven și publicul Festivalului sunt invitați să posteze cu acest hashtag o fotografie cu una sau mai multe dintre plăcerile lor culinare. În acest mod, compozitorul Beethoven este dublat de omul Beethoven, iar muzica clasică se poate întâlni cu micile delicii culinare ale fiecăruia dintre noi.

SoNoRo 2020 Il parmiggiano

Mergând pe firul gurmandului Beethoven, sărbătorirea a 250 de ani de la nașterea compozitorului și dată fiind situația mondială în urma căreia toată lumea a stat și stă mai mult acasă, am vorbit cu muzicienii de la SoNoRo despre plăcerile culinare și bahice și cum s-au schimbat acestea în pandemie.  

Dă play concertului IL PARMIGGIANO DEL MAESTRO SoNoRo 2020 și savurează materialul.

Alina Pogostkina  (vioară) –  tartă Tatin de roșii

„Eu și partenrul meu am început să gătim din cartea de bucate scrisă de Anna Jones, lucru care ne-a inspirat să avem sesiuni prelungite de gătit împreună și în acest fel, să ne bucurăm de timp de calitate. Rețeta noastră preferată a fost Tarta Tatin de Roșii.”

Erik Schumann (vioară) – am comandat mâncare japoneză

„Nu beau alcool, nu îmi place senzația de beție sau mahmureală. Legat de mâncare am încercat să nu îmi schimb tabieturile generale. Am comandat multă mâncare japoneză și am gătit mult mai mult, lucru care m-a bucurat. Sper să se redeschidă restaurantele cât mai repede, mai ales pentru industria Horeca.”

SoNoRo 2020 Nicolas Dautricourt
Nicolas Dautricourt, foto Șerban Mestecăneanu

Nicolas Dautricourt (vioară) – disciplină alimentară 

„Am mâncat mai mult, de trei ori pe zi, pentru a le crea copiilor un ritm, dar am mâncat mai sănătos. M-am bucurat să nu mai mănânc la restaurante, unde multe preparate sunt super dulci și cremoase. Ceea ce nu a fost ok a fost alcoolul, am băut cam mult, dar am încercat să mă și disciplinez. Problema a fost întâlnirile dese cu prietenii din toată lumea pe Zoom și pe Skype, alături de aperitivele care cereau mereu deschiderea sticlelor de vin.”

Alexander Sitkovetsky (vioară) – mâncare asiatică și italienească

„La începutul pandemie, în martie, eu alături de soție și cei doi copii am fost nevoiți timp de două săptămâni să fim un pic inventivi, pentru că dintr-o dată nu mai găseam ouă, paste și alte ingrediente. Mi-a plăcut că am mâncat mult acasă. Eu gătesc oribil (am făcut o omletă tot anul), așa că m-am bazat pe mâncarea soției mele și a dădacei copiilor, care au făcut niște preparate de vis. Mulți colțunași chinezești, barbeque în stil korean, kimchi (murături) și un tiramisu incredibil. Nu poți să-ți imaginezi cât de bun, mai ales că îmi place foarte mult și sunt foarte mofturos când vine vorba de această prăjitură. 

În iulie am fost în vacanță în Italia și ne-am întors cu pancetta și parmezan, din care am făcut paste carbonara foarte bune. Cât despre alcool am avut câteva săptămâni în care am servit constant vin. Asta și pentru că am descoperit că avem multe vinuri primite cadou în urma diverselor concerte. Unele erau chiar de multă vreme, am dat de o sticlă din 2010 de vin Barbera (regiunea Piemonte).”

Jonian Kadesha (vioară) – am ținut dietă 

„Am gătit dintotdeauna, iar în ultimii ani mi-am descoperit pasiunea gastronomică care a devenit un hobby cu acte în regulă. În lockdown am avut timp să încerc rețete noi, iar acest lucru m-a ajutat și să mă relaxez și să nu mă mai gândesc atât de mult la incertitudinea viitorului.

Inițial m-am gândit cu groază că va fi greu să nu mănânc prea mult, mai ales stând acasă. M-am decis să fac exact opusul. Timp de 20 de zile am ținut o dietă strictă, iar apoi mi-am menținut disciplina nutrițională. În aproape două luni am scăpat de 10 kilograme, ceea ce mi-a plăcut. Într-adevăr în vară am recăpătat greutatea, dar slăbitul a fost o lecție bună, mai ales că am realizat că se poate.”

SoNoRo 2020 Tomoko Akasaka
Tomoko Akasaka, foto Șerban Mestecăneanu

Tomoko Akasaka (violă) – okonomiyaki și lasagna 

„Am gătit alături de partenerul meu, mâncare japoneză și italienească. Am făcut lasagna de la zero, am făcut chiar și foile, paste proaspete, gyusuji nikomi, kakuni (rețetă pe bază de porc), okonomiyaki (clătită japoneză) și tiramisu de multe ori.”

Răzvan Popovici (violă) – cornulețe și vin 

„Am gătit acasă, în premieră, tot felul de rețete. Poate fi considerat legendară prima tranșă de cornulețe cu unt, făcute alături de soția mea. Am testat diverse rețete ale lui Jamie Oliver, dar am și creat mici invenții personale. Ne-am bucurat mult de vișinele și cireșele din cei doi copaci din grădină, pe care le-am transformat în dulceață. Am exagerat un pic cu alcoolul, pentru că atâtea seri aveau nevoie de o licoare binefăcătoare. Am testat multe vinuri pe care nu le știam, am cochetat și cu prosecco și am apelat la câte un gin tonic rece cu tot felul de minunății în el.”

Valentin Răduțiu (violoncel) – nu s-a schimbat nimic

“Din păcate nu pot acuza pandemia de tabieturile mele culinare. Le aveam deja de dinainte. Și cu alcoolul stau foarte bine. Mai rău doar fără.”

SoNoRo 2020 Tabieturi culinare

Benedict Klöckner (violoncel) – am gătit aproape zilnic 

„Sunt un gurmand de manual și înainte de pandemie mergeam adesea în restaurante bine cotate, mai ales pentru că nu aveam timp să gătesc. Dar pandemia mi-a dat mult timp liber, așa că am ajuns să gătesc zilnic. Am început cu lucruri ușoare, paste cu legume, diferite sosuri de brânză, deserturi precum crumble de mere, Moelleux au Chocolat (lava cake), tiramisu. Nu am slăbit, în ciuda faptului că am alergat. Cât privește alcoolul, în general când sunt în Paris îmi place să deschid o sticlă de vin bun franțuzesc alături de prietena mea, violonista Rachel Lee Priday.”

José Gallardo (pian) – gin tonic 

„Am devenit un bucătar foarte leneș, așa că m-am decis să mănânc mai puțin și să… beau mai mult, haha! Ador ginul tonic și am descoperit unele foarte aromate. Recomand cu căldură ginul Malfy, mai ales Gin Rosa cu grapefruit roz.”

Ioan Dragoș Dimitriu (pian) Brașov – am renunțat la pâine și zahăr 

„M-am disciplinat, am slăbit 10 kilograme, am mâncat sănătos și mă simt mult mai bine și mai echilibrat. Am renunțat să mănânc pâine, zahăr, carne sau alcool în exces. Quiche lorraine, pește, steak-uri, rețetele bunicii (în special de limbă în sos de roșii cu măsline cu sos de mere și hrean).” 

SoNoRo 2020 Pablo Barragan
Pablo Barragán, foto Șerban Mestecăneanu

Pablo Barragán (clarinet) – noi rețete de testat 

„Sunt un foodie absolut și simt că mi-am îmbunătățit abilitățile culinare destul de mult în perioada asta, mai ales că am reușit în sfârșit să gătesc rețele pe care nu credeam că le pot face, de la aluat napoletan, la paella autentică și preparate libaneze, toate cu un pic de vin pentru că lucrurile mici chiar aduc o bucurie imensă. Am și comandat multă mâncare bună, în special libaneză.”

Nu uita să împărtășești rețetele testate cu #dinnerwithbeethoven și Festivalul SoNoRo.

2020-12-04T14:45:29+03:00 December 4th, 2020|Blog|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.