Turul Făuritorilor de Craft Silva Dedicat Artei Culinare

//Turul Făuritorilor de Craft Silva Dedicat Artei Culinare

Turul Făuritorilor de Craft Silva Dedicat Artei Culinare

Pe 13 iunie am participat la un tur dedicat gătitului, unul dintre atelierele Făuritorilor de Craft din București, organizat și susținut de berea Silva.  Fiecare tur este dedicat unei meserii cu poveste și condimentat cu degustări de bere și rețete inspirate din fiecare craft în parte. De la arta culinară, la fotografie, muzică sau lemn, Silva invită curioșii să descopere atelierele artiștilor, aducându-i mai aproape de făuritorii pasionați.

Cristian Cismaru Turul Făuritorilor de Craft

Istoria bucătăriei românești

În cadrul  turului Făuritorilor de Craft de pe 13 iunie, Cristian Cismaru de la Asociația My Transylvania, ne-a purtat prin povestea gustului din perioada medievală și până astăzi.  Prima oprire a fost în curtea Palatului Regal, unde am aflat că bucătăria românească a început să fie mai rafinată începând cu secolul al XVII-lea, odată ce preparatele curții regale au au ajuns și pe mesele oamenilor de rând.

Tot aici Cristi ne-a spus cum în aproximativ 100 de ani am ajuns să avem 130 de orașe cu berării proprii. Una dintre ele este Silva, a cărei poveste își are rădăcinile în Transilvania și e strâns legată de pădurea din zonă. Chiar și numele spune asta: Trans Silva, adică după păduri.

Silva Slow Food Romania Alex Dumitru

Slow food în România

A doua oprire a turului Făuritorilor de Craft a fost în bucătăria lui chef Alex Dumitru, care a gătit un meniu inspirat din cele trei tipuri de bere Silva. Aici Cristi ne-a povestit despre mișcarea slow food, care se face simțită de câțiva ani și în România, Alex Dumitru fiind unul dintre exponenții ei de bază. Conceptul după care Alex se ghidează în fiecare zi este cel de farm to table, motiv pentru care se află într-o continuă căutare de producători locali.

Gulii cu smântână grasă şi mărar, crochete din obraz de vită, beignet cu caşcavea din Valea Doftanei sau clafoutis cu cireşe şi măcriş au fost doar câteva dintre preparatele lui Alex, toate din ingrediente locale și de sezon.

Tot aici, am aflat de la expertul în bere, Adrian Cărădeanu, că berea neagră se potrivește de minune cu deserturile, așa cum Mândra Românească se asezonează meniului cu carne, iar Blonda Desăvârșită cu preparatele mai ușoare.

Silva Berea Făuritorilor de Craft

Ultima oprire a fost la înălțime, pe terasa unui hotel, unde am putut admira orașul de sus. Aici Cristi ne-a povestit despre importanța planurilor pe termen lung și cum totul începe cu un gând și o idee. Așa cum a fost început și Bucureștiul cu peste 500 de ani în urmă, sau Silva, care are o istorie de peste 40 de ani.

2019-06-23T13:58:58+03:00 June 23rd, 2019|Blog|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.