De vreo doi ani așa lucrez de acasă, iar dacă asta înseamnă pentru mulți freelanceri o mai mare libertate, pentru mine înseamnă doar mai puțin timp pierdut pe drum. Altfel, de la ora 9:00 până la 18:00, conform programului echipei cu care lucrez, eu stau cuminte jos în fața calculatorului și lucrez, ridicându-mă doar ocazional ca să-mi fac un ceai sau ca să iau masa de prânz.
Ce apreciez foarte mult la lucrul de acasă, totuși, e că pot să gătesc la prânz. Bine, tot o oră pauză de masă îmi iau, așa că gătitul în sine nu trebuie să dureze mai mult de 30 de minute. Mă descurc cu niște paste, supe, somon la cuptor sau alte lucruri simple și mi-ar plăcea la nebunie să mă descurc și cu niște wok-uri, dar adevărul e că de fiecare dată când am încercat să fac un pad thai ca la carte, mi-a ieșit ceva îngrozitor. Ba am încurcat sosul de pește cu sosul de soia și a ieșit ceva cu miros de baltă, ba am pus prea mult ghimbir peste usturoiul călit și-a ieșit un miros de câine ud, ba am uitat fideaua de orez la fiert și-a ieșit cam terci etc.
Ei bine, acum câteva zile, fix când mă gândeam oare ce să comand la prânz (pentru că frigiderul era cam gol), mi-a sunat curierul la ușă cu un pachet de la Shan´Shi, cu niște produse tocmai bune de pus în wok și-o urare cu ocazia Anului Nou Chinezesc.
Gustul autentic asiatic cu Shan´Shi
În caz că nu le-ai întâlnit produsele prin magazine până acum, să știi că Shan´Shi oferă o gamă variată de produse asiatice cu ingrediente de înaltă calitate și, partea mea preferată, preparare rapidă, perfecte pentru a-ți aduce gustul mâncării asiatice acasă, ori de câte ori îți dorești.
Paleta de produse cuprinde sosuri condimentate, picante, supe, lapte de cocos (care-i un înlocuitor genial pentru frișca din prăjituri sau creme), paste pre-fierte, paste din orez, pastă de curry roșu sau verde, amestecuri de legume, oțet de orez, sosuri aromatice semi-preparate sau orez, iar motto-ul „Foarte simplu, foarte asiatic” promite consumatorilor o experiență culinară plăcută și ușor de realizat.
Dar dintre toate bunătățile din pachetul primit de la Shan´Shi, cea care mi-a atras atenția cel mai mult a fost un pliculeț cu un sos dulce-acrișor, bun de pus în wok peste carne și/sau legume. Vezi tu, dacă lecția cu ghimbirul și câinele ud mi-am învățat-o, la fel și cu ținutul ochilor pe fideaua de orez (care se prepară mult mai repede decât pastele clasice italienești), la lecția sosurilor asiatice încă mai am ce studia, așa că un mic ajutor e bine-venit, în special la prânz când vreau să gătesc ceva repede. Așa că am decongelat rapid niște piept de pui, am pus pastele de orez la fiert, am curățat și tăiat câteva legume, le-am pus în tigaie cu sosul de la Shan´Shi și-a ieșit ceva extrem de gustos. Cred că de-acum încolo voi prepara wok-uri mult mai des, în special acum că știu c-am o selecție de sosuri la îndemână.
Așadar, fie că îți dorești un sos dulce-acrișor, ori un sos tipic thailandez pentru preparare în wok, Shan´Shi Thai Red Curry sau Shan´Shi Sweet China sunt ușor de folosit și delicioase în diverse rețete, atât în preparatele cu orez sau paste, cât și alături de legume sau carne.
Anul porcului de pământ
Pe lângă preparatele asiatice, Shan´Shi recomadă și respectarea tradițiilor și obiceiurilor chinezești pentru a avea un an plin de noroc.
Noul An Chinezesc este numit anul porcului de pământ și se consideră că este unul mai bun decât ultimii, însă cu numeroase surprize neplăcute ( conform calendarului tradițional Solar). În tradiția chinezească, porcul reprezintă bogăție, prietenie, dragoste și bucurie. Așadar, pentru un an bogat chinezii își decorează de fiecare dată masa în roșu, această culoare simbolizând bucuria și norocul, însă au grija de a avea în casă bănuți rotunzi cu gaură pătrată în mijloc, nodul Feng Shui, dar și bețișoare parfumate pentru a alunga energiile negative. Toate acestea simbolizează o viață lungă și fericită, străbătută mereu de noroc.
Leave A Comment