Locuiesc în București, iar sora mea stă în Constanța și de fiecare dată când o vizitez, încerc să-mi apropii orașul. Întâi a fost prin cele două locuri cu cafea de specialitate Haute Cup și Corretto, unde am băut întotdeauna flat white-uri gustoase, apoi cu restaurantele din Portul Turistic și mai ales cu singurul restaurant deschis în seara de Crăciun, Camarote. Legat de potol bun, invariabil când vorbeam cu localnicii, toți îmi spuneau de La Scoica, așa că m-am bucurat să aflu că aveam în sfârșit să mănânc în poate cel mai recomandat loc din Constanța.
Ocazia? O excursie fulger, de 24 de ore alături de un grup de bloggeri și influenceri. Aveam să facem un tur maraton al locurilor cu vechime din oraș, cunoscute pentru mâncare bună, băutură valuri-valuri și dans, cât te țin picioarele.
Prima oprire a fost la hotelul La Scoica Land din Mamaia Nord (bd. Mamaia Nord nr. 34, Mamaia-Sat), ce se întinde pe un spațiu imens pe malul lacului Siutghiol. Se pare că pe timpul iernii, restaurantul aferent primește un număr redus de clienți, dar odată cu sezonul cald lucrurile iau amploare. Ca să-ți faci o idee apropo de gradul de afecțiune pe care unii constănțeni îl poartă acestui loc, când am venit noi, tocmai ce ieșea o familie din restaurant, iar fetița lor a ținut să-și ia la revedere de la local.
Am făcut câțiva pași prin complexul de pe malul lacului cu lebede și rațe și am dat de o piscină, două terase, un spațiu unde triluiau niște papagali, o zonă pentru sporturi nautice și se pare că au și sală de evenimente, dar și loc de joacă pentru copii. Camerele hotelului sunt imense, decorate cu scoici cât cuprinde și de la multe la foarte multe oglinzi, cele de pe tavan fiind atracția fiecărei camere în parte. Am dat noroc fiecare cu ce i-a făcut cu ochiul, fie o bere Bucur, fie un cidru Somersby, și am plecat spre La Scoica din oraș.
Foto: La Scoica Land (Facebook)
La Scoica din Constanța
Gigantul restaurant La Scoica de pe str. Aprodul Purice nr. 1-1A este deja un simbol al Constanței, având în vedere cei 23 de ani de când își hrănește clienții cu poate una dintre cele mai bune pizza din oraș. Noi, în schimb, am mâncat niște icre bune, o salată fină de vinete și un platou de brânzeturi, toate însoțite de o focaccia dolofană și presărată cu suficiente condimente cât să provoace o mică dependență.
La felul principal la masă s-au luat platouri de fructe de mare, tentacule de caratiță, somon, dar și mâncare grea, numai bună pentru o noapte de băut, adică cartofi prăjiți cu brânză și cașcaval pane. Am băut și aici ba niște beri Kronenbourg Blanc, ba cidru, ba bere. Cina ne-a dat un pic de furcă cu somnolența, așa că am plecat ușor prea plini să ne facem pașii în Doors Club, aflat pe str. Traian nr. 68A.
Foto: Doors Club (Facebook)
Doors Club în plină aniversare
Clubul era vineri, 24 ianuarie, în plină sărbătoare. Făcea 14 ani de existență, iar în seara aceea urmau să cânte cei de la Golan. Clubul de la subsol a fost gândit să aducă ceva din clasicele restaurante Hard Rock Cafe, cu ale sale instrumente muzicale puse pe pereți, luminat cald și dispunerea boxelor cât să fie mulțumiți și cei ce vor să danseze, dar și cei ce vor să stea la masă și să se audă cu cei din jur. Mi-a plăcut să văd lume mai de toate vârstele, de pe la 23 până pe la 60.
Masa noastră s-a umplut repede de Carlsberg, Kronenburg Blanc și Somersby, apoi a venit și o tură de shot-uri, care a făcut ideea de dans bună de luat în considerare.
Aveam să aflu că aici vin mai toate trupele pe val din țară și tot aici s-a născut și ideea unui festival rock ce anul acesta va ajunge la cea de-a opta ediție: Out of Doors Fest. În perioada 6-9 august, la White Horse Rock’n’Roll din Costinești se vor reuni trupe de alternative rock, hard rock, indie rock, reggae și electric jazz.
Foto: Goblin Constanța (Facebook)
În vizită la Goblin Constanța
Am avut câteva seri de dans în Goblinul din Bucuresti și mai multe în cel din Vama Veche, dar habar nu aveam că există Goblin și în Constanța (bd. Mamaia nr. 155), sub un management autonom față de restul locațiilor. Ca și Doors Club, Goblin are și un festival pe nume Goblin Open Air și participă activ și în cadrul Sunset Festival din Vama Veche.
Media de vârsta a scăzut brusc sub 25, dar am ridicat-o noi un pic, dar și nepotul ce-și dansa bunicul și arunca zâmbete bunicii, ce stătea la o masa lângă noi. Dacă în Doors Club am dansat mai timid, aici, cu ajutor din frapierelor pline de Tuborg, niște long drink-uri strategice, ceva shot-uri, dar și apă din belșug, și inspirați de energia celor prezenți, am dansat timp de trei ore, cât n-am mai dansat de multă vreme, până pe la 4 dimineața.
La 5 AM am pus ceasul să sune, iar peste cinci ore m-am trezit, fără mahmureala aferentă unei astfel de nopți, în care, deși am cam amestecat băuturile, se pare că le-am combinat fericit și echilibrat. Sunt sigură că și apa băută de-a lungul nopții și pașii de dans au contribuit la o trezire fresh și, după un mic dejun copios oferit de La Scoica și salutul mării prin câțiva pași la plajă, ne-am îmbarcat în cele două limuzine Opel Insignia oferite de compania de închirieri mașini Sixt Group România și am ajuns la București cu un zâmbet larg pe buze.
Acum trebuie să revin la Scoica să le testez pizza despre care toată lumea spune că ar face istorie în orașul de la mare și pot să recomand și eu încă câteva locuri faine din Constanța de petrecut în special weekendurile.
Leave A Comment