Gusturi Proaspete în Noul Meniu de Vară Divan

//Gusturi Proaspete în Noul Meniu de Vară Divan

Gusturi Proaspete în Noul Meniu de Vară Divan

Anul trecut prin toamnă făceam prima vizită oficială Yum Stops la Divan. Vremea rece începea să se facă resimțită, iar amatorii de terasă profitau din plin de ultimele zile călduroase. Acum, odată cu redeschiderea terasei lor, Divan a profitat de moment ca să reîmprospăteze meniul cu gusturi proaspete, iar noi am acceptat invitația în călătoria lor culinară cu rețete autentice și arome aduse direct din inima Turciei.

Pe langa preparatele deja consacrate precum Adana Kebap, Iskender sau Testi Kebap, bucătarii au adăugat câteva preparate noi, încercând, și reușind din punctul nostru de vedere, să aducă o bucată din fiecare regiune a Turciei în meniul de vară.

Meniu Vara Divan

Acum puteți găsi preparate din sud-estul Turciei precum Içli Köfte cu origini in Orientul Mijlociu, niște chiftele din carne și crustă de bulgur, extrem de aromate și îndestulătoare pentru un aperitiv.

Ali Nazik, un preparat ce își are originile în orașul Gaziantep din vestul Turciei, ne-a cucerit complet, fiind o salată de vinete bine afumată și fină datorită amestecului cu iaurt, presărată bine cu bucățele de carne ușor crocante gătite la grătar.

Încă o dată ne-a plăcut la nebunie Peynirli Güveç, o brânză la cuptor cu roșii și ardei iute acoperită bine cu cașcaval rumenit, dar ne-a părut rău să vedem că Kelle Peyniri, brânza de la Balikesir gătită în sirop și caise de care ne-am îndrăgostit la recenzia de anul trecut, nu a mai onorat și de această dată meniul. Sperăm să revină din toamnă!

Salata Divan Meniu nou

Pentru adepții brunch-urilor, meniul de mic dejun tradițional turcesc a fost îmbogățit cu Sultan Kahvalti (Mic dejun al Sultanului), care pe lângă clasicele omlete, este servit cu o salată, un platou de mezeluri și brânzeturi turcești, plăcințele cu brânză și fructe uscate.

Angry Pasha

În categoria deserturilor a fost introdusă plăcinta tradiționala Katmer din regiunea Gaziantep, din foietaj fin cu caimac și fistic servit cu o porție de înghețată de capră. Un gust bogat și cu siguranță memorabil, dar rămânem în continuare fane Künefe, desertul din paste, brânză dulce și fistic, precum și Güllaç, desertul otoman cu lapte și aromă de trandafir. Dacă însă vrei ceva dulce și mai ușor, recomandăm Angry Pasha, o limonadă delicioasă cu mango, ananas sau căpșuni, care vine într-un recipient super simpatic, parcă scos din Angry Birds.

Gramma Divan Meniu Vara

La lansarea noului meniu au fost prezentate și vinurile cramei GRAMMA, care au mers la fix cu preparatele picante și bine condimentate la Diva. N-am putut să nu remarcăm și ilustrația simpatică pe una dintre sticle.

Ca întotdeauna, Divan ne demonstrează că este un Bazar al simțurilor, locul în care fiecare preparat are un gust memorabil și din care parcă nu mai vrei să pleci.

2018-06-12T10:05:01+00:00 June 3rd, 2018|Blog|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
Meșter în ale IT-ului pe Yum Stops, Iuliei îi place să caute pe Google soluții în Java Script și PHP. Nu le înțelege neapărat, dar suficient cât să fie Site Manager.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.