#EVENTually: Recomandări Culinare Săptămânale #51

//#EVENTually: Recomandări Culinare Săptămânale #51

#EVENTually: Recomandări Culinare Săptămânale #51

Vedeta culinară a acestei săptămâni ne oferă motivul ideal să ne bucurăm de câteva cocktailuri delicioase chiar și într-o seară de marți, asta pentru că la ora 20:00 la Nomad Skybar începe Barmaniada – Etapa de Mixologie 2016, cea de-a doua probă a competiției. De data aceasta, vom vedea cei mai talentați barmani mixologi din țară cum își pun talentele și cunoștințele în practică. Tema competiției este „Filmul londonez”, băutura de bază este ginul, iar cel mai bun barman mixolog va câștiga o vizită în Londra și se va califica direct în finala Beefeater MIXLDN, pe lângă un premiu de 400 de euro. Ceilalți participanți vor câștiga și ei câteva premii și multe recompense-surpriză.

Dacă, în schimb, doriți să vă petreceți seara într-un mod „mai” clasic, atunci să știți că de la ora 18:30 are loc o degustare de vinuri la Wine Address Romania. În cadrul Tasting the French Style Wines veți putea degusta cinci vinuri franțuzești, ideale pentru vremea răcoroasă și primele zile adevărate de toamnă.

Pentru o seară mediteraneană, îndreptați-vă către Chefs. Experience, unde în fiecare marți are loc Meet the makers – Fish & Wine. Iubitorii de pește și fructe de mare au o groază de opțiuni savuroase, printre care și cele două preparate faimoase semnate de Chef Scărlătescu: scoicile și tocana cu fructe de mare.

Miercuri, de la ora 19:00, trecem pe mood de sărbătoare sau chiar de Revelion cu o degustare de spumante la Novotel. Acest curs, susținut de Wine Craft, va include un pic de teorie despre procesul de producție a spumantelor și foarte multă practică. La Degustă și Înțelege Spumantele veți avea ocazia să gustați 6 spumante diferite (șampanii, cava, prosecco și alte două băuturi surpriză).

Tot miercuri au loc alte două evenimente de care v-am mai povestit și în trecut. La Lente & cafea se întâlnesc gusturile într-o surpriză culinară, asta pentru că în cadrul Freestyle Dinner tu alegi ingredientele, iar bucătarul îți pregătește ceva special. Alternativ, poți merge la Voilà, unde începând cu ora 19:00, are loc Wednesday Vinyl, Rum, Tapas & Wine, evenimentul iubitorilor de muzică pe vinil.

Weekendul de vineri până duminică e dedicat berii. Nici nu se putea altfel în trecerea dintre septembrie și octombrie. Berăria Germană București v-a pregătit un adevărat Oktoberfest cu ocazia Sărbătorii Berii. Timp de trei zile și trei nopți veți trăi o atmosferă bavareză autentică cu dansuri, concursuri, Fanfara Karpaten Show și preparate nemțești delicioase. Intrarea e liberă, așa că nu ratați evenimentul!

Sâmbătă, Ground Zero Beer vă propune încă un eveniment perfect pentru weekend. De la ora 13:00 vă așteaptă la Ella’s Gulyás & Craft Beer la sediul lor de pe Strada Someșul Rece, nr. 123. Pe lângă berea lor artizanală, veți avea parte de o rețetă maghiară tradițională, Gulyásleves-ul din Dianei 4 de care v-am povestit și noi la brunch-ul anti-mahmureală din primăvară.

Trezirea, septembrie se cam încheie! Voi unde petreceți ultimele zile ale lunii?

2016-09-27T10:42:36+03:00 September 27th, 2016|Blog|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.