#EVENTually: Recomandări Culinare Săptămânale #37

//#EVENTually: Recomandări Culinare Săptămânale #37

#EVENTually: Recomandări Culinare Săptămânale #37

Deși săptămâna vegetarienilor s-a încheiat, workshop-urile sănătoase continuă și zilele acestea. Începeți-vă lunea cu un Atelier de patiserie vegană fără gluten la VEG Studio. Mulți se confruntă cu intoleranța la gluten, dar asta nu înseamnă că ei trebuie să renunțe la pâine, brioșe, biscuiți, clătite, focaccia sau alte „pufoșenii făinoase”. Descoperiți beneficiile făinurilor din mei, orez, mălai, năut și maia și bucurați-vă de o variantă mai sănătoasă a pâinii.

Luni seară are loc, de asemenea, Gala Premiilor Horeca După 20 ani la TNB. Dacă vreți să vă inspirați din poveștile de succes autohtone ale ultimelor două decenii în materie de ospitalitate, sunteți invitați la scena deschisă, unde vor fi premiați oamenii care au construit industria Horeca.

Marți veți avea ocazia să îi cunoașteți pe cei mai renumiți producători de vinuri din România – Moșia de la Tohani. La 19:30, la Chefs. Experience, în cadrul evenimentului Meet the Makers, sunteți invitați la o degustare de vinuri, un barbeque special făcut după rețete tradiționale irlandeze și multe povești.

Degustările de vin se țin lanț și continuă miercuri, 15 iunie, cu Assyrtiko Tasting la the Tasting Room by Ethic Wine. Vinurile grecești pregătite pentru acea seară vor fi acompaniate de un meniu inspirat de căldura mediteranei: quiche cu brânză feta, baby spinach și măsline, salată de caracatiță, file de biban de mare și mousse cu biscuite de casă și nuci.

Tot miercuri, de la 19:00, puteți degusta în continuare vinuri românești la Wine Tasting Crama Rătești. Evenimentul are loc la Abel’s Wine Bar, iar costul participării, care include 5 pahare de vin și platouri de brânzeturi și mezeluri, este de 50 Lei. Pentru mai multe detalii despre rezervări, consultați pagina evenimentului.

Lăsând vinurile puțin la o parte și întorcându-ne la evenimentele cu preparate delicioase, cu care deja v-am obișnuit, vă propunem un Freestyle Dinner la Lente & cafea pe strada General Praporgescu. E un alt fel de a lua masa în oraș, unul în care aveți în față doar o listă de ingrediente. Le alegeți pe cele pe care le preferați, iar bucătarul șef va crea ceva special pentru fiecare dintre voi. La finalul mesei veți putea discuta cu el despre alegerile făcute și impresiile voastre.

Joi continuă seria de evenimente culinare începute vara trecută la Grădina Floreasca. De la ora 17:00 are loc Culinar 11 / Burgerz all’italiana, un motiv delicios de socializare, care se lasă cu mini burgeri, cartofi prăjiți și sosuri delicioase însoțite de Peroni Piccola. Dacă vreți să scăpați pentru o seară de aglomerația Bucureștiului, Grădina Floreasca ar putea fi cu ușurință oază voastră de relaxare.

Tot pe 16 iunie, dar un pic mai târziu, de la ora 20:00, începe Van, Vintage, Voilà! la bistro-ul cu același nume parțial, Voilà. Propunerea lor, în colaborare cu Van-ul Pește Pâine, este de a amesteca puțin mirosul fragrant al teilor cu ceva bun-de-te-lingi-pe-degete: pești, calamari, caracatițe și tot ce e bun și maritim și mai încape la perpelit. Motive să îi vizitați în această seară sunt mai multe, dar vă lăsăm să le descoperiți personal.

De vineri până duminică, zilnic de la 18:00, avem parte de un weekend prelungit de Live Cooking – Mexican Nights with Chef Alex la Boogie. Meniul, care include diverse feluri de quesadilla, wrap-uri, fajitas și chilli con carne le permite atât iubitorilor de carne, cât și vegetarienilor să se bucure de bucătăria mexicană așa cum trebuie.

Dacă vă tentează mai degrabă bucătăria italiană, atunci sunteți invitați pe 17 iunie la ora 19:00 la Athenee Palace Hilton pentru Aperitivo Italiano. Terasa Roberto’s La Strada vă așteaptă cu băuturi reci și gustări precum caprese, piccola parmigiana, bresaola, salată de rucola și parmezan, risotto Milano și mortadella cu trufe negre. Nu uitați să vă rezervați masa!

Weekendul se încheie cu un Picnic RODnic la Grădina Botanică, unde timp de câteva ore, rețeta de aer curat, voie bună și bunătăți preparate după rețete autentice românești va șterge orice urmă de stres adunat în această săptămână. Noi de abia așteptăm să gustăm zacusca, dulcețurile, siropurile aromate, cozonacul din Bucovnia și restul preparatelor pregătite pentru duminică. Voi?

Deci unde ne vedem întâi săptămâna aceasta?

2018-06-12T10:05:15+03:00 June 13th, 2016|Blog|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.