#EVENTually: Recomandări Culinare Săptămânale #33

//#EVENTually: Recomandări Culinare Săptămânale #33

#EVENTually: Recomandări Culinare Săptămânale #33

Săptămâna aceasta pare a fi definiția eclectismului pentru că începe latino și continuă turcesc și thailandez. Miercuri, 18 mai, Chefs. Experience organizează un Tasting Table cu meniul lui Enrique Iglesias. Cât a fost în România, faimosul artist l-a avut ca bucătar personal pe Iulian Șușală, chef-ul restaurantului, care acum vă invită la degustarea meniului acestuia. Prețul participării este de 70 Lei de persoană și va include mămăliguță cu trufe, chipsuri de chorizo, ouă de prepeliță și spumă de telemea, red mullet servit cu piure de mazăre, mușchi de vită și mousse de ananas și cocos, toate gătite împreună cu multe alte ingrediente pe care vă invităm să le descoperiți la fața locului.

Pe 19 mai, de la ora 19:00 are loc marea deschidere Astrodom Terrace, un loc de poveste și o oază de liniște aflată pe acoperișul hotelului Domenii Plaza. Veți fi întâmpinați cun un pahar de prosecco și o degustare de vinuri și brânzeturi. Pentru rezervări și alte detalii, consultați pagina evenimentului.

Între 20 și 22 mai are loc Festivalul Turcesc 2016 la București. De la ora 10:00 și până la 20:00, vă puteți bucura de baclavale, kebapuri, cafea și muzică turcească tradițională în Parcul Titan. Dacă vă era dor de atmosfera Bosforului sau sunteți fani ai bucătăriei turcești sau pur și simplu vreți să o descoperiți, atunci nu puteți lipsi de la acest festival.

Tot weekendul acesta are loc Festivalul Thailandez la București, organizat de Ambasada Regatului Thailandei. Se va desfășura la Muzeul Național al Satului pe 21 mai, de la ora 10:00. Se pare că e săptămâna culturii asiatice în capitală și ne așteaptă un weekend plin de bunătăți.

Credeați că am terminat cu festivalurile culinare? În niciun caz! Iubitorii de vin se pot bucura de RO-Wine – The Wine Festival of Romania, care va avea loc la Fratelli Studios între 21 și 22 mai. Din dorința de a reuni vinurile de top ale României cu cele internaționale, această primă ediție va aduce împreună 30 de producători autohtoni cu 20 de producători internaționali.

Tot cu vin, dar și cu ceva rom, gustări și muzică bună, vă puteți delecta pe 21 și pe 22 mai la Roaba de Cultură. Deja-cunoscutul eveniment săptămânal organizat de iubitorii de viniluri iese în natură la Picnic with Winyl, Rum, Tapas & Wine. Tot ce trebuie să vă aduceți sunt păturile pentru că în rest acolo veți avea parte de muzică live, cafea de la Steam Coffee Shop, workshop-uri creative, de vin, tatuaje și mâncăruri delicioase.

Tot pe 21 mai, între 11:00 și 14:00, are loc Jamie Oliver Food Revolution Day 2016 cu o petrecere în grădină la Cafe Verona. Challenge-ul acestui an este conștientizarea efectelor negative ale consumului de zahăr rafinat. Evenimentul e dedicat nutriției sănătoase, iar intrarea este liberă. Voi cum veți răspunde campaniei #farazahar?

Se pare că sâmbăta aceasta e cea mai plină zi de weekend din 2016 de până acum. Tot din aria sănătății, VEG Studio organizează un Potluck Veggie Brunch. Conceptul de potluck este unul cultural și înseamnă că fiecare aduce un preparat de acasă pentru a-l împărți cu restul, pe lângă schimbul de idei, pasiuni și cunoștințe despre raw-food și mâncăruri vegetariene.

Voi ce alegeți din săptămâna aceasta plină?

2018-06-12T10:05:17+03:00 May 16th, 2016|Blog|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.