Dragostea de Țară Trece prin Stomac cu Art&Craft

//Dragostea de Țară Trece prin Stomac cu Art&Craft

Dragostea de Țară Trece prin Stomac cu Art&Craft

Aleka, colega noastră de la Yum Stops, pasionată de social media și bunătăți, mi-a trezit pofta pentru mâncărurile autentice românești acum câteva săptămâni cu articolul ei despre produsele Art&Craft. Recunosc că în afară de informațiile online, nu prea am întâlnit produsele lor, asta pentru că le găsești de obicei în aeroporturile din România, direcționate către turiștii care vor să ducă ceva 100% românesc celor dragi când se întorc acasă. Pentru că eu am mers prima oară cu avionul anul acesta (la 27 ani, da, serios!), am fost prea entuziasmată ca să mă gândesc la mâncare. Nu-i nimic, m-am gândit mai recent când am zis să dau o comandă de pe magazinul online Art&Craft ca să văd ce i-a plăcut Alekăi atât de mult.

Îmi place să îmi surprind papilele gustative, așa că am comandat Prune în ciocolată, marca Vlăduț’s Story. Recunosc că nici nu știam că există așa ceva în tradiția românească. Eu m-am născut și am crescut în București, în Pantelimon, și cu toate că mama făcea zacuscă și dulceață în casă, am ratat o mulțime de mâncăruri tradiționale. Singurul lucru pe care îl mâncam cu prune era gemul. Ah, și, desigur, găluștele cu prune care sunt niște norișori de dragoste. Nici măcar de magiun nu auzisem până acum 2 ani. M-am îndrăgostit iremediabil și de magiun atunci și de prunele astea învelite în ciocolată acum. Aroma fină de rom și textura aproape-ca-de-jeleu creează dependență, așa că păzea!

Prune in ciocolata Vladut’s Story

Mi-au plăcut foarte mult și Caramelele cu Unt și Sare Vlăduț’s Story. Recunosc că nu știu din ce zonă cu tradiții românești au pornit aceste mici nebunii (încep să cred că nu toate sunt atât de autohtone), dar vreau să mă mut acolo! Gustul lor oscilează constant între dulce și sărat, dar aftertaste-ul găsește un echilibru foarte plăcut. Dacă preferi ceva mai potolit, însă, atunci îți recomand Ciocolata cu lapte Vlăduț’s Story.

Pentru o iubitoare de trufe de ciocolată am comandat o cutie de Trufe Transylvania, unul din brandurile premium Art&Craft. Mi-a plăcut mixul de trufe cu ciocolată neagră și ciocolată cu lapte și packaging-ul elegant. Și mie-mi plac trufele, dar adevărul e că mă deranjează cum majoritatea sunt pudrate cu cacao și aruncate vraiște într-un singur ambalaj. Aici nu e cazul.

Trufe de ciocolata Transylvania

Eh, și acum lăsând ciocolata la o parte, să discutăm despre ce m-a atras cu adevărat de pe site-ul Art&Craft, iar aici chiar putem să vorbim de autentic românesc. Cornulețele Umplute Via Delice sunt dulci, fragede și ideale atât pentru cei cărora le plac cornulețele cu rahat, cât și pentru cei cărora le plac cornulețele cu gem (eu mă număr printre ultimii, apropo), asta pentru că în același ambalaj găsești ambele sortimente. Perfect! Iar Nucile Umplute Via Delice sunt un vis la cafea dimineața! Personal nu le găsesc legătura în copilărie pentru că nu le mâncam atât de des când eram mică, așa că eu mă bucur doar de gustul lor, dar pentru alte persoane sunt sigură că au și o aromă dulce de nostalgie.

Cornulete Umplute Via Delice

Nucile Umplute Via Delice

Pe site-ul Art&Craft găsești o mulțime de alte produse delicioase, cât și obiecte care nu au legătură cu mâncarea, dar care promovează atracțiile turistice din România și meșteșugurile noastre tradiționale. Bonus, la ei pe site găsești și pachete corporate, ideale pentru clienții străini care vor să descopere mai multe despre țara noastră.

Ție ce-ți face cu ochiul pe site-ul Art&Craft?

2018-06-12T10:05:05+03:00 September 14th, 2017|Blog|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.