#CoffeeLoversManifesto, Concurs Foto pentru Iubitorii de Cafea de Specialitate

//#CoffeeLoversManifesto, Concurs Foto pentru Iubitorii de Cafea de Specialitate

#CoffeeLoversManifesto, Concurs Foto pentru Iubitorii de Cafea de Specialitate

Barmaniada, cea mai importantă competiție anuală din domeniul bartending-ului, debutează primăvara aceasta cu Etapa de Barista și pregătește o provocare creativă tuturor iubitorilor cafelei de specialitate, printr-un concurs de fotografie.

Coffee Lovers Manifesto este un proiect de fotografie menit să dezvăluie cultura locală a cafelei de specialitate din România, reprezentată de comunitățile formate în jurul coffee shop-urilor de specialitate, rolului de barista și pasionaților de cafea.

Pentru a participa la provocare, cei care nu îşi pot imagina o zi fără gustul și mirosul cafelei proaspăt prăjite și râșnite se pot înscrie în concurs postând fotografiile lor cu și despre cafea pe Instagram și folosind hashtag-ul #CoffeeLoversManifesto, însoțit de #Barmaniada2016.

Cele mai impresionante imagini care povestesc experiența cafelei vor fi împărtășite publicului pentru prima dată în cadrul Etapei de Barista, care va reuni pasionați de cafea din întreaga țară și renumiți profesioniști atât din plan național, cât și internațional. Mai mult decât atât, fotografiile selecționate vor fi publicate în cadrul unei reviste-ediție specială dedicată comunității cafelei, creată de Barmaniada în parteneriat cu coffee shop-uri de specialitate din țară.

Coffee-Lovers-Manifesto

Premii

Din dorința de a aduce pasiunea pentru cafea cât mai aproape de public, săptămânal, în perioada 15 aprilie-19 mai, vor fi premiate câte 3 fotografii realizate de către utilizatorii de Instagram din România, prin:

– Coffee Lovers Kit, care cuprinde o râșniță și un AeroPress, o metodă de preparare a cafelei la brew;

– Workshop-uri special create pentru pasionații de cafea și cei care își prepară cafeaua acasă;

– Degustări de cafea, adică sesiuni de degustare (cupping-uri) cu o selecție de cafele exclusiviste.

Coffee-Lovers-Kit-Aeropress2_Manifesto

„Cafeaua de specialitate înseamnă, în primul rând, o comunitate fantastică de oameni, pe care îi unește un singur lucru: pasiunea pentru cafea. De la prăjitorul de cafea care cunoaște în amănunt profilul bobului, la barista, cel care are grijă, zi de zi, ca preparatul din ceașcă să dezvolte potențialul de gust al cafelei cu care lucrează, până la pasionatul de cafea, acel curios care știe să aprecieze gusturile autentice – toți contribuie la dezvoltarea comunității noastre. Suntem din ce în ce mai entuziasmați să aflăm poveștile tuturor și să creștem împreună domeniul cafelei de specialitate în România. Anul acesta, ne dorim ca, prin intermediul Coffee Lovers Manifesto, Etapa de Barista să fie un eveniment dedicat nu numai excelenței în cafea, ci și comunității extraordinare formate în jurul acesteia”, declară Mihai Panfil, organizator Barmaniada.

Așadar, spor la pozat cafele și mult succes!

2018-06-12T10:05:18+03:00 April 25th, 2016|Blog|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.