Ce Înseamnă o Alimentație #FărăZahărAdăugat

//Ce Înseamnă o Alimentație #FărăZahărAdăugat

Ce Înseamnă o Alimentație #FărăZahărAdăugat

Când spui zahăr, primul lucru care-ți vine în minte este un desert, dar acest ingredient se regăsește sub diverse forme în majoritatea alimentelor procesate. Zahărul nu este un ingredient esențial în alimentație, cu toate acestea el se ascunde în multe produse sub aproximativ 50 de denumiri diferite pe eticheta alimentelor pe care le folosim zi de zi. În plus, majoritatea preparatelor de la restaurante și fast food conțin zahăr adăugat în rețetele în care te-ai aștepta mai puțin.

Zahărul este recunoscut ca un ingredient care dă dependență și pentru că nu conștientizăm că se regăsește în majoritatea ingredientelor folosite, nu ne dăm seama că avem o dependență. Acest lucru ne influențează chiar alegerea unor anumite branduri care au zahăr adăugat în detrimentul acelora care au doar zahărul sub forma lui naturală. În plus, am trecut cu toții prin pofta aia de dulce, pe care nu o astâmperi decât cu o cantitate mare de calorii goale.

Atelier-de-gatit-FaraZahar-3

Atelier-de-gatit-FaraZahar-1

Dacă vrei să reduci cantitatea de zahăr pe care o consumi, poți controla cantitatea de zahăr din alimentație cu puțin mai multă atenție acordată meniului zilnic. Astfel, atunci când mergi la cumpărături, citește întotdeauna eticheta produselor pe care le pui în coș. Atenție, zahărul se regăsește sub aproximativ 50 de denumiri diferite, documentează-te care sunt acestea!

Pentru a limita aportul de zahăr adăugat în meniul zilnic este indicat să-ți prepari mesele acasă, să ai controlul ingredientelor folosite. Caserola de la birou, un mic dejun consistent, o cină ușoară și la o oră rezonabilă. Toate acestea necesită mai mult timp și efort, dar pentru care organismul tău îți va mulțumi. Voi obține un plus de energie, centimetrii din talie vor scădea în mod miraculos și aceste obiceiuri vor deveni rutină pentru tine.

Despre cele de mai sus și alte trucuri poți afla mai multe în cadrul Atelierelor de Gătit #FaraZaharAdaugat, un proiect Food for your soul. Daniela Niculi, food blogger, a pornit jurmalul #farazaharadaugat în vara lui 2017, proiect care a provocat un val mare de interes din partea comunității online.

Atelier-de-gatit-FaraZahar-1

Atelier-de-gatit-FaraZahar-Daniela-Niculi

Prima ediție a Atelierelor de Gătit #FaraZaharAdaugat a coincis cu aniversarea de 3 ani a blogului și a fost un cadou pentru comunitate, care a avut oportunitatea să se întâlnească și offline. Evenimentul s-a desfășurat la Kuxa Events, un spațiu modern și primitor dedicat evenimentelor de cooking, în cadrul căruia 15 participante au gătit 3 rețete de deserturi fără zahăr.

Ingredientele au fost oferite de Vegis.ro în cadrul campaniei #VegisChallenge #FaraZahar, iar tigăile și aparatele de procesat de Tefal, care desfășoară în această perioadă campania Fabrica de Clătite. Un alt partener delicios al evenimentului a fost Finn Crisp, un brand Maresi.

Următoarea ediție a Atelierelor de Gătit va fi anunțată în curând pe pagina de Facebook Food for your soul și dacă rezonezi cu tematica și vrei să afli și tu cum controlezi cantitatea de zahăr din alimentație, te poți înscrie și tu.

2018-06-12T10:05:02+00:00 March 15th, 2018|Blog|1 Comment

About the Author:

Aleka Sarah Vlădăreanu
Cu motto-urile „pot să rezolv asta cu un mail” și „stai s-o pun pe Instagram”, Aleka își dovedește în fiecare zi skill-urile ei de PR și Social Media Manager pentru Yum Stops.

One Comment

  1. […] și primul atelier de gătit din această serie, v-am povestit într-un articol anterior despre ce înseamnă o alimentație de acest gen, așa că astăzi trec mai degrabă la a doua parte, tu ce mănânci la […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.