Bunătăți Moldovenești Tradiționale de la Mioritic și Crosta

//Bunătăți Moldovenești Tradiționale de la Mioritic și Crosta

Bunătăți Moldovenești Tradiționale de la Mioritic și Crosta

Băcăniile Mioritic & Crosta sunt locul în care bunățățile tradiționale moldovenești din carne naturală și gusturile autentice ale produselor de panificație și-au dat mâna pentru a aduce românilor cele mai bune produse de băcănie tradițională autentică. Un loc în care calitatea și tradiția sunt la loc de cinste.

Patru generații de romani au dus mai departe meșteșugul învățat pentru ca acum noi să putem gusta bunătăți tradiționale, așa cum se făceau odată, când lucrurile erau mai simple și mai frumoase. Toate au mers de la sine, ca orice lucru care pur și simplu e menit să se întâmple. A crescut frumos, încet, natural, la fel ca ingredientele pe care le folosesc.

Cos cu bunatati Mioritic

Produsele disponibile în băcăniile Mioritic & Crosta sunt dintre cele mai diverse, de la dulcețuri și zacuscă, la brânzeturi naturale, de la cozonaci și alte produse de patiserie la deserturi delicioase, toate exact așa cum le făceau bunicii noștri. Gustul copilăriei este în fiecare produs și cuprinde în ele toată bucuria și dragostea bunicilor.

Conceptul Mioritic & Crosta împletește cu succes pasiunea pentru produse din carne naturală, Mioritic, și cea pentru pâine și produse proaspete de cofetărie, patiserie, brutărie și simigerie Crosta. Astfel, toți cei care trec pragul băcăniilor Mioritic & Crosta se pot bucura, în egală măsură, de ambele tipuri de produse și pot duce acasă o bucățică de copilărie și
gusturile ei.

Muschiulet Mioritic

Cele mai apreciate sunt produsele din carne naturală, produsele Mioritic. Aromate și pregătite tradițional, produsele de carne Mioritic păstrează gustul unic și tradiția în fiecare îmbucătură. Tobă, șunculiță, scăriță, salam uscat, țărănesc sau moldovenesc, ruladă, pastramă, mușchiuleț și câte alte specialități de carne cu ingrediente multiple, împletite în gusturi savuroase! Cu greu te poți decide cu ce să pleci acasă și de fiecare dată ai mai fi luat cu tine încă ceva.

Înainte de a fi un gust, Mioritic a fost un har, harul de a duce mai departe gustul din moși-strămoși. Gustul Mioritic nu s-a născut în 1960, atunci când Nița și Giurgi și-au deschis băcănie în Pildești, ci s-a născut odată cu ei și toate lucrurile pe care le-au învățat. Odată cu zarzavatul tăiat, cu lingura de lemn mestecând în strachina de lut și cu fumul vetrei ridicându-se pe coșul casei.

Așa își încep povestea bunătățile moldovenești tradiționale din carne naturală Mioritic. Într-un sat la țara. Nu doar veșnicia, ci și gustul Mioritic s-a născut la sat. Mioritic ne duce cu gândul la bucatele de la țară și rețetele bunicilor transmise prin grai viu, la mirosul de carne, ușor condimentată și bine rumenită în cuptor.

pastrama de vita mioritic

Conceptul Mioritic reprezintă gustul autentic moldovenesc inspirat din cultura preparării bucatelor din carne. Indiferent de produsul ales, gustul autentic al produselor naturale și de calitate este promisiunea pe care Mioritic o face de fiecare dată.

Descoperă bunătățile Mioritic-Crosta în București sau în locațiile din Săbăoani, Piatra Neamț, Iași sau Roman, sau online pe www.mioritic-crosta.ro.

2021-11-14T17:03:20+03:00 November 9th, 2021|Blog|0 Comments

About the Author:

Aleka Sarah Vlădăreanu
Totul a pornit de la brunch. Unde mâncăm un brunch bun în oraș? Când nu a găsit răspunsul, Aleka a zis că trebuie să și-l facă. Și așa a pus bazele Yum Stops, alături de Iulia. Pe lângă brunch, îi mai plac prosecco-ul, cafeaua de specialitate și croissantele proaspăt scoase din cuptor.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.