A șasea ediție Asia Fest Vine cu Arome și Acorduri Turcești

//A șasea ediție Asia Fest Vine cu Arome și Acorduri Turcești

A șasea ediție Asia Fest Vine cu Arome și Acorduri Turcești

Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Culturilor Asiatice – Asia Fest, care are loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3), are ca invitat special Turcia și aduce publicului bucureștean trei zile de spectacole cu muzică și dansuri specifice, bucătărie tradițională asiatică, ateliere, expoziții și multe surprize de care vizitatorii se vor bucura cu siguranță. Intrarea este 10 lei, iar copiii sub 5 ani au acces gratuit.

Toată diversitatea Asiei într-un singur loc

Evenimentul își propune, pe durata celor trei zile, să invite publicul într-o călătorie până în cele mai îndepărtate colțuri ale marelui continent, astfel încât iubitorii de cultură, atât tradițională, cât și contemporană, să poată experimenta îndepărtatul continent. De la condimente indiene la cosmetice, cărți, decorațiuni și kimonouri din Japonia, cafea turcească, kimchi coreean și anime-uri, toate vor fi putea fi găsite la standurile din expoziția de servicii și produse.

Muzică & Cosplay

Pe scena Asia Fest 2018 vor răsuna ritmuri de pe Bosfor cu Deniz CEM (Turcia), dar și acorduri jazz de la Aylin & The Lucky Charms. De asemenea, pe lângă concerte, spectatorii vor avea parte și de mult-așteptatele concursuri de Cosplay, Kendama și K-Pop, dar și de o spectaculoasă prezentare a costumelor tradiționale asiatice. Peste 50 de costume tradiționale din Japonia, Turcia, Coreea de Sud, India, Indonezia vor defila sâmbătă, 17 noiembrie, pe scena Asia Fest.

Asia Fest costume tradiționale

Gastronomia asiatică, o explozie de savori și arome

În cosmopolita zonă de food se vor întâlni preparate tradiționale, dar și experimente gastronomice exclusiviste, iar vizitatorii vor putea gusta la propriu India, Turcia, Siria, Libanul, Thailanda, China, Japonia și, în premieră la această ediție, Indonezia. De asemenea, ei vor putea descoperi gastronomia asiatică dincolo de sushi, pachețelele de primăvară și puiul shanghai, într-o explozie de savori și arome.

Asia Fest sushi

Iubitorii de preparate japoneze vor avea ocazia să încerce, alături de băuturile tradiționale sake, și lichiorurile Choya realizate din fructe de Ume sau berea Asahi,  iar Centrul Cultural Turc Yunus Emre va susține demonstraţii de preparare ale legendarelor ceaiuri şi cafele turcești.

Asia Fest este un dialog multicultural care celebrează cultura Asiei, aducând în București, deseori în premieră, atât tradițiile cât și contemporanul din locuri pline de mister și inspirație.

Programul în curând pe www.asiafest.eu și pe pagina de Facebook Asia Fest.

Asia Fest 2018

2018-11-10T21:35:48+03:00 November 11th, 2018|Blog|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.