„100 de ani de România” – PENNY Market sărbătorește Centenarul

//„100 de ani de România” – PENNY Market sărbătorește Centenarul

„100 de ani de România” – PENNY Market sărbătorește Centenarul

REWE România, compania care deține lanțul de supermarketuri Penny Market, a lansat campania „100 de ani de România” dedicată Centenarului Marii Uniri, continuarea firească a conceptului „de România”, lansat anul trecut. Cu această ocazie, compania a republicat cartea „Dictatura Gastronomică” de Constantin Bacalbașa, într-o primă ediție ilustrată de la scrierea ei.

PENNY Market, prin noua sa campanie „100 de ani de Romania” își propune să aducă în atenție momente savuroase și memorabile din din ultimul secol. Astfel, redescoperă și amintește obiceiuri și preferințe autentic românești care au avut puterea să rămână de referință peste ani. În periplul prin ultima sută de ani, campania punctează perioada interbelică, trece prin comunism și ajunge până în zilele noastre.

Cartea republicata de Penny Market, Dictatura Gastronomică, apărută prima dată în 1935, este o monografie culinară a României interbelice și cuprinde rețete culese și explicate de Constantin Bacalbașa, ajutat și inspirat de soția sa, Ecaterina Bacalbașa. Partea grozavă e că ingredientele menționate în carte vor putea fi găsite în supermarket-urile Penny sau, cum le-au numit ei cu mult umor în această campanie, toate „prăvăliile Penny”. Așadar, dacă ai vrut vreodată să pregătești o rețetă românească get beget, dar ți-a fost mai ușor să găsești un avocado bun decât toate ingredientele din listă, atunci sigur te va bucura această veste.

Ca noutate față de alte ediții ale cărții, editorii au colaborat cu un grup de șase ilustratori, ale căror stiluri artistice diferite, dar complementare, au transpus cu umor în imagini esența diferitelor capitole și rețete. Ce mai, e o plăcere să recreezi o rețetă din această carte! Dacă te tentează să o cumperi, o găsești în magazinele Penny. E o carte babană cu 1501 feluri de „mâncări” și un curcan bine îmbrăcat pe copertă. N-ai cum să o ratezi!  

2018-06-12T10:05:03+03:00 February 16th, 2018|Blog|0 Comments

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.