Pasta Restaurant – Epicentrul Pastelor din București

//Pasta Restaurant – Epicentrul Pastelor din București

Pasta Restaurant – Epicentrul Pastelor din București

Cu 14 feluri de paste și 33 de sosuri îți ies… miriade de combinații din ingredientul care a făcut italienii să zică La Vita e Bella. În Pasta Restaurant de pe Calea Victoriei, se prea poate să fii trecut astă vară, când era gelaterie. De când a dat bruma, noul proprietar a păstrat o vitrină de înghețată și a lăsat loc pentru fanii pastelor să-și îndeplinească dorințele.

Apropo de proprietar, îl cheamă Antonio și este fix tipul de italian care vorbește cu mâinile, râde cu ochii și te farmecă cu italo-româno-engleza pe care-o colorează cu zeci de zâmbete. Nu știu dacă face asta în mod normal, dar când am fost noi, a intrat în toate rolurile staff-ului din local. Nu m-aș fi mirat să-l dea pe chef la o parte să facă chiar el pastele. Oricum, dacă vedeți un Harry Potter italian, să știți că el este il capo, și merită să intrați în vorbă cu el.

Localul este micuț dar dispus pe două niveluri, exclusiv pentru nefumători, exceptând mica terasă de pe trotuar, cu scaune de bar unde poți pufăi în plină Calea Victoriei. Când îți rotești ochii prin jur, posibil să-ți rămână pe una dintre plasmele date pe ceva canal culinar, la care până să-ți vină pastele, cam înghiți în sec. Altfel, pe celălalt televizor, cel puțin când am fost noi, rula un film alb negru italian, numai bun să te introducă în starea de dolce far niente.

Pasta Restaurant Interior

Pasta Restaurant Decor

Pasta Restaurant Yum Stops

Tot legat de designul interior, ce ne-a plăcut de cum ne-am șezat la masă a fost terariul realizat din felurite paste, chiar în blatul mesei, ce vine ca un detaliu în plus în alegerea preparatelor. Paste, uleiuri și borcane de sosuri au fost alese pentru a crea un perete vitrină, menit parcă să te afunde mai mult în filmul culinar italian propus de Pasta Restaurant.

Să revenim la meniu, unde pastele sunt reginele, dar au și alte câteva dish-uri, în special pe bază de pește. Deserturile nu sunt trecute în meniu, căci le vezi în vitrină, fix cum intri, loc unde preferințele-ți sunt alese cu ochii poftei.

Ce la prima vedere poate fi raiul pastelor, după ce răsfoiești a treia oară meniul, observi cum te afunzi ca într-o tigaie cu un sos vâscos de unde strigi “Ajutor!”. Nu e ușor să faci o alegere, când ai atâtea opțiuni, deși mecanismul e simplu: alegi pastele și apoi tipul de sos.  O altă variantă ar fi să alegi pastele și-l lași pe bucătar să-ți facă o surpriză, după cum ni s-a întâmplat nouă cu una dintre cele 5 farfurii pe care le-am avut în fața ochilor și la căldura stomacului mulțumit.

Once upon a Pasta Restaurant

Pasta Restaurant Bucharest Menu

Chef Pasta Restaurant

Când am văzut pâine, ne-am uitat neîncrezătoare una la alta, întrebându-ne ce paste merg cu pâine, dar odată venită Supa cremă de morcovi, totul s-a luminat. Supa cu tentă de piure ne-a deschis la fix apetitul, iar apoi am cerut ca pastele să vină pe rând. Acest work flow a creat un du-te-vino înmiresmat, de fiecare dată cu altă aromă îmbătătoare.

Primele paste venite au fost Paccheri Marian, care au învăluit masa în aromă de fructe de mare și usturoi de ziceai că ești în vacanță. Pe pastele ca niște perne, stăteau tolănite midii, langustine, creveți dolofani și baby squid. E un preparat savuros în care simți marea la propriu, unde unele fructe de mare încă poartă nisipul în ele, iar tu îl simți scrâșnind în dinți. Strozzapreti cu Tonno, un amestec de ton, un pic prea uscat, alături de legume înăbușite a luat nota 10 la sațietate și mărime, dar parcă un pic cam anost pentru gusturile noastre.

Supa crema Pasta Restaurant

Paccheri Marian Pasta Restaurant

Paccheri Marian Pasta

Strozzapreti cu Tonno Pasta Restaurant

Strozzapreti cu Tonno Pasta

Apropo de unul dintre citatele din restaurant – “La semplicità è la più grande sofisticatezza”, dacă vrei să mergi pe ceva simplu și bun, alege o porție de Tagliatelle Ragu. Pastele vin într-un bol peste care stă aburind un mix de carne tocată, sos de roșii, țelină și ceapă. Deși bolul ți s-ar părea mic la o primă vedere, porția este îndestulătoare și sosul suficient cât să termini cu brio preparatul pe cât de minimalist, pe atât de savuros.

Dish-ul câștigător a fost de departe Orecchiette Pesto Genovese. Aceste paste ca niște scoici grăsuțe s-au lipit perfect cu sosul din muguri de pin, busuioc genovez, parmezan și usturoi. Gustul intens de pesto, cremozitatea perfectă a sosului și textura ușor gumoasă a pastelor, fac preparatul să urce în topul celor mai savuroase din bucătăria italiană.

Tagliatele Brandy flirtează cu tine întâi prin mirosul de somon afumat. După care îți fac cu ochiul prin culori: gălbui păstos, roz somon, alb untos și verde pătrunjel. Apoi îți lasă o amintire cremoasă încă de la prima înghițitură. Nu se simte acel brandy, însă doar faptul că știi că e acolo, îți dă o stare de suavă amețeală.

Dintre tartă, cremă de zahăr ars, pere fierte în vin servite cu înghețată, cannolo decadent, eclere și tiramisu la borcan, am zis “DA!” în cor pentru cel din urmă. Lingurița ți se afundă în straturi de piscoturi bine însiropate, care alternează cu crema de mascarpone catifelată, de-ți vine să închizi ochii la fiecare gură.

Tagliatelle Ragu Pasta Restaurant

Tagliatelle Ragu Pasta

Orecchiette Pesto Genovese Pasta

Tagliatelle Brandy Pasta Restaurant

Pasta Restaurant Desert

Tiramisu la borcan Pasta Restaurant

Credit foto: Teodora Țeican

Pasta Restaurant este un local numai bun pentru un lunch variat… în paste, care poate satisface atât musafiri cu simple dorințe culinare, cât și gurmanzi mofturoși. Dupa ce vizitezi Pasta Restaurant, ne-ar plăcea să ne spui ce paste ai descoperit tu, să le încercăm și noi.

Buon appetito!

Pasta Restaurant Logo Program:

Mon-Thurs:
09:00 – 00:00
Fri-Sat:
09:00 – 01:00
Sun:
10:00 – 00:00
Contact:

  • +40 733 933 252
  • info@pastarestaurant.ro

2018-06-12T10:05:22+03:00 December 6th, 2015|Lunch Time|1 Comment

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

One Comment

  1. […] Despre alta experienta la Pasta Restaurant, mai poti citi si aici. […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.