O Oază de Liniște și Pace: Terasa The London Street Atelier

//O Oază de Liniște și Pace: Terasa The London Street Atelier

O Oază de Liniște și Pace: Terasa The London Street Atelier

UPDATE: Din păcate, acest local s-a închis.

Zilele trecute am fost invitate la o degustare a noului meniu de vară a restaurantul The London Street Atelier. Deși nu este un local tocmai nou, pentru noi era prima oară când auzisem de el. Avându-și adresa pe strada Puțul lui Zamfir nr. 15, foarte aproape atât de Piața Dorobanți, cât și de Piața Floreasca, acesta este mai mult decât un restaurant, este un atelier de creație culinară. The London Street Atelier organizează workshop-uri și cursuri culinare, dineuri private și corporate, team cookings, evenimente caritabile, aniversări și degustări de vinuri.

Ce ne-a atras nouă atenția însă a fost terasa lui, denumită foarte simpatic – The Summer Bubble, unde a avut de fapt loc degustarea de care vă ziceam mai sus. Chef Rachel Sargent ne-a întâmpinat cu un meniu de vară light: un trio de gazpacho răcoritor acompaniat de OMG multiseed toast dupa rețeta bucătarului chef. Numai bune pentru o seară de vară mult prea caldă pentru a ieși din casă.

Terasa London Street Atelier

Aleka Iulia The Summer Bubble

Gazpacho London Street Atelier

Noroc că și terasa era la fel de “răcoritoare”, deși este oarecum închisă, după cum veți vedea și în video. Având un sistem de ventilație propriu, este foarte bine aerisită, și am înțeles că va fi deschisă și pe timpul iernii. Adevărul e că The Summer Bubble ne-a uimit puțin cu atmosfera sa liniștită și veselă, și ne-a făcut să uităm cu totul de caniculă.

Cred că aici au ajutat și deserturile aromate pe care le-am încercat: trei feluri de înghețată. Astfel, ne-am surprins papilele gustative cu Knickerbocker glory – înghețată de vanilie cu piersici caramelizate și sorbet de zmeura, Eton mess – un sorbet de căpșune și busuioc, înghețată de vanilie cu sirop de trandafiri, iaurt de bivoliță și bezele, plus o înghețată de cimbru cu compot de vișine în vin roșu. Nu știam că cimbrul poate fi așa de delicios!

Eton Mess London Street Atelier

Desigur că toate aceste bunătăți au fost acompaniate de o selecție de cocktailuri semnate The London Street Atelier, cu infuzii de vodka cu fructe și ierburi aromate, dar și sticle cu limonadă, ceai rece și apă plată cu castravete.

Per total, terasa The Summer Bubble ne-a surprins plăcut și chiar avem în plan să o mai vizităm și cu altă ocazie.

Voi ce părere aveți de terasele închise?

Logo London Street Atelier Program:

Mon – Fri:
13:00–23:00
Sat – Sun:
11:00–23:00
Contact:

  • 0736933531
  • enquiries@thelondonstreetatelier.com
2019-11-18T23:46:18+03:00 July 12th, 2015|Secret Gardens|1 Comment

About the Author:

Iulia Văcăroiu
„Azi ce-ai mâncat?” e întrebarea pe care o primește zilnic Iulia de la mama ei. Și cel mai bun răspuns e de fiecare dată o recenzie Yum Stops. E co-founder a yumstops.com, alături de Aleka, și-i place în egală măsură mâncarea fără pretenții, cât și cea cu pretenții din plin.

One Comment

  1. […] oară când am vizitat terasa acoperită de la The London Street Atelier, cunoscută sub numele de The Bubble, ne-am gândit că de abia […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.