NUBA Winter – Cină Fusion în Lumini de Lounge

//NUBA Winter – Cină Fusion în Lumini de Lounge

NUBA Winter – Cină Fusion în Lumini de Lounge

Am început anul delicios cu o vizită surprinzătoare la reședința din cartierul francez a localului NUBA (Str. Grigore Gafencu 27), un  restaurant concept, unde după ce cinezi cu preparate asian-fusion, ești invitat la dans până în zori. Locul atrage crema socialite din oraș, într-un cadru opulent, și se dorește a fi un hot stop pentru petrecerile unde luxul aduce împreună oameni fel de fel.

Localul amenajat pe două niveluri arată impresionant. Instalațiile de lumini, alături de pereții cu plante atărnătoare, joaca cu oglinzile, vazele elegante cu flori și muzica de lounge, compun un loc unde orice selfie devine un tablou în wonderland.

Nuba-Grigore Gafencu 27

Restaurant Nuba Winter

Meniul are ca punct central termenul de fusion în jurul căruia gravitează peștele și fructele de mare. La media dinner-ul la care am participat am fost purtate prin vreo 11 preparate, plus deserturi din meniul pe care-l poți vedea pe site-ul lor, Nuba.ro. Altfel, a fost un pic confuz, mai ales că preparatele veneau fără nicio vorbă din partea chelnerilor, ce aveau o anumită încordare în servire, care a rămas așa toată seara. Poate ne scapă nouă ceva și așa trebuie să fie staff-ul unui astfel de loc.

Revenind la mâncare, am început cu Tacos cu vită Wagyu, care, deși gustos, este un preparat dificil de mâncat, fără să pierzi în farfurie câteva bucăți din carnea tocată și așezată în lipiile crocante. Și, crede-ne, vrei să mănânci tot, mai ales ca Wagyu este cea mai scumpă carne de vită din lume, ce în plus are și o armată de acizi grași omega 6 și omega 3. Daca vrei ceva ușor picant, cere Tuna Tataki cu sos de usturoi și continuă cu savurosul tartar de ton care, deși nu vine cu pâine prăjită, alăturarea cu biluțele de orez face o combinație câștigătoare.

Tacos cu vita Wagyu

Tuna Tataki

Tartar de ton

Tot picanți sunt și creveții Tempura, dar e un picant fin, la limită cu un gust ce ar putea fi prea greu de suportat. Rulourile cu crab sunt un pic cam aglomerate de orez, iar gustul are nevoie de ceva intens, ori picant, ori acru, căci preparatul în sine e cam grețos. Calamarul întreg la grătar cu sos yuzu ne-a făcut cunoștință astfel cu cel mai popular fruct al japonezilor, ce este undeva la întâlnirea dintre mandarină, lămâie și grapefruit. Caracatița cu chimichurri s-a îmbălsămat de sosul verde și a trecut cu brio testul gustului.

Creveti Tempura

Rulouri cu crab

Calamar intreg la gratar

Caracatita cu chimichurri

Între atâtea fructe de mare s-a strecutat și o salată cu quinoa și micro-plante, un dish cu un plating ca o grădină de primăvară. Preparatul căruia i-am dat 10 pe linie a fost Sea Bass cu risotto cu lapte de cocos. Peștele se taie fâșii arhitectural de perfect și are un gust delicios, iar risotto-ul este cel mai bun pe care l-am mâncat vreodată într-un local. La vita Donburi, care vine cu orez, ne-a plăcut tare mult prezența ciupercilor shiitake, iar coastele de berbecuț, trecute prin diverse arome, ne-au lăsat amintiri gustoase.

Salata cu quinoa si micro-plante

Sea Bass cu risotto cu lapte de cocos

Vita donburi

Coaste de berbecut

Deserturile au venit cum nu se puteau mai fastuos, așezate dramatic pe un platou negru alături de un bol cu gheață carbonică. Dintre toate, Pavlova ne-a căzut cu tronc, de la texturile crocant și cremos la combinația dulce-acrișor.

Deserturi Nuba-Pavlova

Credit foto: Teodora Țeican

Preparatele respectă formalitatea localului și sunt minuțios aranjate pe farfurie, dar porțiile sunt mici, iar prețurile mari, dacă le alăturăm unui salariu mediu. Însă chiar și așa, NUBA este un local cu un design fermecător, cu multe preparate de lăudat, la care îți recomandăm să mergi cel puțin o dată anul acesta.

Nuba Logo Program:

Mon
18:00–24:00
Tue – Sun 12:30 – 24:00
Contact:

  • 0768 266 822
2018-06-12T10:05:11+03:00 January 20th, 2017|Dinner Date|0 Comments

About the Author:

Mihaela Gheață
Unele preparate merită scrisori de dragoste, spune gurmanda Mihaela, pentru care freelancing-ul în Social Media a devenit un job cât se poate de apetisant. În timpul liber scrie recenzii delicioase pe Yum Stops.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.