All Day Breakfast la Simbio Kitchen & Bar

//All Day Breakfast la Simbio Kitchen & Bar

All Day Breakfast la Simbio Kitchen & Bar

Prin 2011 o bună parte din bucureșteni deja știau de Simbio, o cafenea mică și cochetă pe strada Șelari din Centrul Vechi. Era genul de loc de care te îndrăgosteai instant pentru că în ciuda spațiului mic și a meselor veșnic rezervate, nu părea niciodată aglomerat. Era primitor, cald și aerisit, iar meniul lor în acea vreme, care includea, printre altele, All Day Breakfast și ciocolată caldă cu bezele, era ceva destul de nou și neobișnuit. Cum adică să ieși în oraș ca să iei micul dejun? Ce-i așa special la el?

De atunci lucrurile s-au mai schimbat – în bine, credem noi. O bună parte din merit o are și Simbio pentru că ne-a învățat că micul dejun nu este doar un bonus la rezervarea unei camere de hotel, ci o experiență culinară care trebuie trăită din când în când. Așa că nu e mare mirarea când pe noi și pe mulți alți bucureșteni ne-a apucat un #dordesimbio enorm în momentul în care s-a închis cafeneaua de pe Șelari; un dor care ne-a ținut vreo 8 luni până la inaugurarea noului Simbio Kitchen & Bar.

Sarah-Iulia-Simbio

Meniu-brunch-Simbio

Tot ce putem să spunem este că noul Simbio a meritat așteptarea deoarece casa de pe Negustori nr. 26 e o plăcere de vizitat. E un fost conac renovat într-o manieră elegantă ce păstreaza câteva semne distinctive ale design-ului anterior fără a afecta funcționalitatea spațiului. La demisol găsiți un bar unde se poate fuma, la etaj/parter un bistro cochet și luminos, iar mai nou vă puteți petrece timpul la Simbio atât în grădina frumoasă și spațioasă, cât și în mansarda proaspăt renovată.

De data asta însă vă vom spune mai multe despre bistro și despre meniul lor delicios, lăsând celelalte spații pentru alte ocazii. În articolul de astăzi ne axăm pe opțiunile apetisante de mic dejun. De All Day Breakfast ne-a fost și cel mai dor în ceea ce privește meniul Simbio, așa că nu e de mirare că la una din primele noastre vizite acolo am dat iama în meniul de brunch.

Porția de Eggs Benedict (ouă poșate cu șuncă pe brioșă englezească) ne-a dat pe spate; în special datorită sosului Hollandaise făcut așa cum trebuie. Iar ale lor Light & Fluffy Banana Pancakes cu sirop de arțar ne-au uns pe gât. Mâncarea de la Simbio a rămas așa cum ne aminteam: absolut delicioasă.

Eggs-Benedict-Simbio

Fluffy-banana-pancakes-Simbio

Un lucru pe care l-am apreciat foarte mult la Simbio este că nu se fumează în bistro. Astfel oricine, indiferent la ce stadiu al comenzii este, se poate bucura de gustul mâncării proaspete și nealterate. Nu știm de voi, dar noi apreciem un Croque Madame (sandwich cald cu branza Gouda, jambon de porc și ou-chi) ceva mai puțin afumat.

Simbio mai oferă la mic dejun, pe lângă diverse salate, sandwich-uri și ouă cum vă plac vouă, Homemade Granola și French Toast. Pe acestea din urmă le-am gustat și ne-am bucurat să vedem clasicele frigănele acoperite în fructe proaspete și un delicios sos de fructe de pădure. Nici clătitele și nici frigănelele nu au fost excesiv de dulci și ni s-au părut a fi alegerea perfectă pentru micul dejun.

Croque-Madame-Simbio

French-toast-Simbio

Credit foto: Octav Mardale

Dacă sunteți mari iubitori ai mâncărurilor de mic dejun, vă recomandăm cu drag Simbio și meniul lor de All Day Breakfast. Pentru cei mai sceptici dintre voi, care nu obișnuiți să luați micul dejun, vă recomandăm să încercați ceva din opțiunile de brunch. Suntem sigure că veți ajunge să apreciați această masă mai mult! Dacă încă nu sunteți convinși, aflați mai multe și despre grădina Simbio, și despre burgerii lor delicioși!

Vouă cum vi se pare Simbio Kitchen & Bar?

Simbio Logo Program:

Mon – Fri:
10:00–00:00
Sat – Sun:
10:00–00:00
Contact:

  • 0756 746 246
  • rezervari@simbiocafe.ro
2019-01-24T16:26:10+03:00 May 27th, 2015|Sunday Brunch|3 Comments

3 Comments

  1. […] deja cat de mult imi place Simbio. Este probabil bistroul meu preferat datorita micului dejun permanent si, mai nou, locul preferat pentru organizarea unor evenimente frumoase. De altfel, si noi tot […]

  2. […] 3. Simbio (Strada Negustori, nr. 26) inspiră primăvară din fiecare centimetru pătrat. Nu știm exact dacă e datorită casei frumoase, renovată în nuanțe plăcute de oliv și fildeș, datorită bucătăriei deschise în care poți privi oricând (și invariabil cu poftă) sau datorită angajaților simpatici care chiar par să se bucure când te văd. Orice ar fi, te îndrăgostești de tot de local când ți se pune farfuria în față. Nouă ne plac la nebunie opțiunile de mic dejun și burgerii mari și savuroși la care e musai să adaugi și ceapă caramelizată dacă cel ales nu are acest ingredient deja. […]

  3. […] Bar, unul din locurile noastre preferate, de care v-am povestit când am luat micul dejun acolo (Brunch la Simbio). E un spațiu unde aglomerația orașului nu ajunge și locul unde parcă și aerul e mai […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.